Gemeente Teylingen


Geslaagde wedstrijd eieren zoeken op Zwanburgerpolder

16 april 2010

Het vaarseizoen van het voetveer de Heere Schouten begon het afgelopen paasweekend. De aftrap begon met een wedstrijd naar het zoeken van eieren. Vanwege de harde wind en regen moesten alle eieren zoekers de elementen trotseren. Wethouder Kees van Velzen reikte aan de winnaars van de wedstrijd op woensdag 14 april de prijzen uit.

De wedstrijd

Op zaterdagmiddag, eerste paasdag en tweede paasdag gingen kinderen met de veerpont De heere Schouten op de Zwanburgerroute eieren zoeken. De eieren - met symbolen en letters - waren verstopt op de Zwanburgerpolder. Met alle letters en symbolen moesten de kinderen een zin oplossen.

2010-04-15 foto bij persbericht paaseieren zoeken

Drijfnat

Meerdere kinderen trokken de laarzen aan en gingen de polder in. Met doorzettingsvermogen en af en toe een regenbui kwamen ze weer aan boord. De invulformulieren waren daardoor soms drijfnat. Desondanks kwamen er goede oplossingen.

Eieren kwijt

Tweede paasdag kwam een groep eierenzoekers teleurgesteld terug. Er waren te weinig eieren. Na inspectie bleek dat de eieren, hoe wel ze geverfd waren en in plastic gepakt, prooi waren geweest van de watervogels!

De winnaars

De winnaar van de wedstrijd eieren zoeken is Nordinc Hajjaii uit Voorhout. Hij had alle eieren gevonden en de goede zin gemaakt. Hij ontvangt de cadeaubon. Daarnaast is er een tweede prijs uitgereikt door wethouder van Velzen aan Finn Kuipers uit Voorhout.