Gemeente Rotterdam

sportpromotiedag hoogvliet

14 april 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

De tien Rotterdamse korfbalverenigingen organiseren op zaterdag 17 april elk op hun eigen terrein een Rotterdamse Korfbaldag. Bij iedere vereniging is dan wel wat te doen. Maar ook andere sportliefhebbers kunnen zich vermaken. Op dezelfde dag vindt namelijk bij andere sportverenigingen de Hoogvlietse Sportpromotiedag plaats. Nikantes jeugdspelers krijgen Gouden Bal uitgereikt van Oranje spelers.

Boven vanaf links: Suzanne Struik (Oranje Selectie), Peter Stout (bestuurslid Nikantes) en Fenna Zwang (Jong Oranje). Onder vanaf links: Marloes Bakker, Collin van Holland, Jermain van den Akker en Kayleigh Hoppezak (Nikantes E1).

Korfbalvereniging Nikantes organiseert op het sportcomplex aan de Botreep van 12.30 tot 14.30 uur een Korfbal Circuit voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is er een speciale Kangoeroe Klup om 12.30 uur. Iedereen kan hier gratis aan meedoen. Weet jij het meeste aantal doelpunten te scoren? Dan win jij misschien wel die Gouden Nikantes Bal. Vier Nikantes jeugdspelers kregen deze Gouden Bal van Suzanne Struik. Zij is speelster van het Nederlandse Korfbalteam, PKC 1 en ambassadeur voor het EK Korfbal, dat in oktober plaatsvindt in het verbouwde sportpaleis Ahoy! Ook kun je zaterdag 17 april een jaar gratis sporten winnen bij Nikantes! Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke prijzen te winnen op deze sportieve dag.

Hoogvlietse Sportpromotiedag
Tijdens de Rotterdamse Korfbaldag kun je ook terecht bij andere Hoogvlietse verenigingen. De Hoogvlietse Sportpromotiedag vindt namelijk tegelijkertijd plaats. Zo geeft PBC Boomgaardshoek om 12.00 uur een speedbadminton clinic op het grasveld van Nikantes. Om 13.00 uur kun je bij Nikantes terecht om drie potjes Jeu de Boule te spelen. Om 14.00 uur kun je op de Botreep terecht bij handbalvereniging ETC. Zij organiseren een handbalclinic onder leiding van eredivisie trainers van de HARO met aansluitend een demonstratie. Bij voetbalvereniging Rijnmond Hoogvliet Sport kun je op 17 april heel de dag terecht voor voetbalwedstrijden. Tenslotte verzorgt turnvereniging Animo een demonstratie in winkelcentrum de Binnenban. Kortom: genoeg te doen in Hoogvliet op zaterdag 17 april! Kijk voor meer informatie op www.nikantes.nl