Gemeente Purmerend

Nationale Sport Week in Purmerend

14 april 2010

Start 17 april op Kaasmarkt - De Kaasmarkt is zaterdag 17 april het toneel van de start van de Nationale Sport Week in Purmerend. Met sportieve demonstraties en activiteiten in deze week is er extra aandacht voor dat sporten leuk, gezellig én gezond is. Elke dag in de Nationale Sport Week heeft een eigen thema. Sportorganisatie Spurd coördineert de verschillende sportieve activiteiten in de Marktstad.

Zaterdag 17 april staan er voor sportievelingen op de Kaasmarkt onder meer een zeven meter hoge klimmuur, een gatengoal, een korfbalpaal en een springkussen. Tevens zijn er die dag vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur op de Kaasmarkt verschillende demonstraties zoals van twirl, streetdance en pomsdance. Het volledige programma van de Nationale Sport Week in Purmerend staat op de website van Spurd.

Zondag 18 april is het familiedag in het Spurd-Leeghwaterbad met speciale activiteiten voor gezinnen met jonge kinderen. Maandag 19 april is de dag van de balsporten voor jongeren tot en met twaalf jaar in De Kraal in Weidevenne en voor jongeren tot en met achttien jaar in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid en de sportzaal aan het Zuivelpad in de Purmer-Noord. Dinsdag 20 april is de dag van aangepaste sporten met onder meer rolstoelbasketbal in De Kraal in Weidevenne voor de leerlingen van groep 7 en 8 van die school. Woensdag 21 april is de dag van de jongeren in De Kraal in Weidevenne en in sportzaal De Gors aan de Zwanebloem. Donderdag 22 april is de dag van de buitensporten voor jongeren bij Brede School De Weide in Weidevenne en voor kinderen van basisscholen in de Purmer-Noord op het terrein van korfbalvereniging Purmer in de Purmer-Noord.

Wandeltochten
Er zijn voor in de Nationale Sport Week groepswandelroutes van ongeveer een uur uitgezet. Maandag 19 en woensdag 21 april door het Purmerbos, donderdag 22 in de Purmer-Noord en vrijdag 23 april in Weidevenne. De wandelingen starten maandag en donderdag bij Rackets First aan de Grotenhuysweg in Purmer-Noord, woensdag op het parkeerterrein van vv Wherevogels aan de Westerweg en vrijdag bij restaurant De Boffert in Weidevenne. Aanmelden kan steeds tot en met de dag ervoor voor maandag en donderdag bij Shai Megowen smegowen@kpnplanet.nl (06) 34039404 of voor woensdag en vrijdag bij Fred Tijmstra tijmstra@xs4all.nl (0299) 474 871. Minimale leeftijd voor deelname aan de wandeltochten is achttien jaar.

De Nationale Sport Week eindigt zondagmiddag 25 april met een Koemarkt vol sport en spel tot de wielrenners van de Ronde van Noord-Holland het Looiersplein passeren.

Spurd brengt vrijdag 23 april de adviesnorm van dertig minuten bewegen per dag onder de aandacht. Dat gebeurt door in de bibliotheek met op de vloer aangebrachte voetstappen bezoekers en personeel te wijzen op de trap als alternatief voor de lift.

Bron: Spurd