Politie Groningen

Fietsster en motorrijder botsen

Appingedam, 17-04-2010 o Een 11-jarige fietsster en een 40-jarige motorrijder, beiden uit Appingedam, zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een botsing op de Olingermeeden.

Het meisje fietste nabij de skatebaan de weg op en zag daarbij waarschijnlijk de motorrijder over het hoofd. Deze bestuurder kon zijn plaatsgenootje niet ontwijken en viel van zijn voertuig. De fietsster is door ambulancepersoneel gecontroleerd en naar huis gebracht. De motorrijder is door een bekende naar een huisartsenpost gebracht.

Veurjoar in de kop

De politie is onlangs een campagne begonnen om motorrijders en andere weggebruikers op elkaars aanwezigheid te attenderen. In de campagne Veurjoar in de kop adviseert de politie motorrijders de motor na de winter goed te controleren op eventuele gebreken en te oefenen als men voor het eerste sinds lange tijd weer op de motor stapt.

Technische mankementen en een gebrek aan routine zijn belangrijke oorzaken van ongevallen met motorrijders in het voorjaar. De politie vraagt ook andere verkeersdeelnemers extra oplettend te zijn nu in het voorjaar meer motoren op de weg zijn.

Meer informatie over de campagne Veurjoar in de kop is hier te vinden.