Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 18-04-2010

Vernieling

DEN DOLDER Op zaterdagavond 17 april rond 20.00 uur hebben agenten een man aangehouden op de Dolderseweg wegens vernieling van een voordeur van een instelling. De 52-jarige Utrechter was daar buitengezet omdat hij teveel gedronken had. Eerder was hij bij een horecagelegenheid hinderlijk aanwezig, waarna de agenten hem naar de instelling hadden gebracht.

Vernieler

ZEIST Op vrijdagavond 16 april is rond middernacht een 21-jarige man uit Soesterberg aangehouden omdat hij een vuilnisbak bij een abri aan de kruising Utrechtseweg / Jordanlaan met een stok had vernield. Een politieman in vrije tijd volgde hem en waarschuwde collegas, die de stokzwaaiende man op de kruising met de Krommerijnlaan aanhielden. De man is met een bekeuring voor vandalisme bij een zorginstelling te Bosch en Duin afgeleverd.

Demonstratie

ZEIST - Op zaterdagmiddag 17 april rond 16.00 uur hebben een vijftigtal Feijenoord-supporters gedemonstreerd bij de KNVB op de Woudenbergseweg te Zeist omdat zij het niet eens waren met de beslissing van de KNVB om twee in plaats van een wedstrijd als bekerfinale te laten spelen. De groep groeide in Zeist aan tot 70 man, maar de aanwezige politie constateerde dat de supporters rustig bleven en hoefde niet in te grijpen. Ruim een uur later gingen de supporters begeleid door de politie weer weg via de snelweg.

Vanwege de drukte op de weg onstond er een korte file en enkele supporters stapten uit. Zij werden door de agenten gesommeerd weer in te stappen,wat gebeurde. Een persoon een bekeuring kreeg wegens lopen op de snelweg.