Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Feestelijke bijeenkomst Fiets4Daagse

Diever, maandag 19 april 2010 -In Café Restaurant Brinkzicht in Diever vond op maandag 19 april een feestelijke bijeenkomst plaats. Onder leiding van voorzitter Jan Mastwijk van de Groene Land Achmea Fiets 4Daagse werden de Beste Controlepost van het Jaar, de Gezelligste Pleisterplaats van het Jaar, de Vrijwilligers van het Jaar èn de winnaars van de VroegBoek-actie bekend gemaakt en gehuldigd.

BESTE CONTROLEPOST VAN HET JAAR 2009

De doorkomst van ruim 1600 fietsers door woonwijk Delftlanden was voor gemeente Emmen een mooie gelegenheid deze nieuwe woonwijk onder de aandacht te brengen. Er werd een stempelpost ingericht in het Informatiecentrum Delftlanden waar voor elke deelnemer een gratis kopje koffie of thee en een 'goody-bag' klaar stond. In de tasjes bevond zich een 'overlevingspakket' voor het fietsen zoals een flesje water, een regenponcho en volop informatie over de gemeente Emmen. Dat de informatie over Emmen goed is gelezen, werd duidelijk door alle puzzeloplossingen die in de weken daarna zijn teruggestuurd.

Het bestuur heeft grote waardering voor de wijze waarop gemeente Emmen het belang van de Fiets 4Daagse heeft onderkend. De gastvrije ontvangst met vele gratis 'weggevertjes' viel bij een ieder in de smaak. Een prettige associatie met de pauzeplaats / controlepost zal de deelnemer bij blijven en een reden kunnen zijn voor een terugkombezoek of meer. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Drentse Fiets 4Daagse dat een gemeente op een dergelijke wijze op het evenement inhaakt.

GEZELLIGSTE PLEISTERPLAATS VAN HET JAAR 2009

Al ruim 10 jaar schenkt de eigenaar van restaurant 'De Drie Kalkovens', de familie Erberveld, een gratis kopje koffie voor alle deelnemers van de Groene Land Achmea Fiets 4Daagse die starten vanuit Meppel. Hij doet dit geheel op eigen initiatief en zonder verplichtingen voor de organisatie. 'Gewoon gastvrij zijn en als promotie voor de mooie provincie', zo verklaart de heer L. Erberveld zijn motivatie voor dit gastvrije gebaar.

Het horecabedrijf is gevestigd aan de Steenwijkerstraatweg die langs De Drentsche Hoofdvaart loopt, en is ondergebracht in drie voormalige kalkovens. Het is een rijksmonument. Een van de kalkovens is gerestaureerd en is te bezichtigen. In de ovens werd vroeger kalk gebrand. De ovens werden destijds gestookt met turf. Schelpen en turf werden met schepen via de Drentsche Hoofdvaart aangevoerd.

VRIJWILLIGER VAN HET JAAR 2009

Startplaats Emmen heeft de heer Jan Doornbos voorgedragen als de Beste Vrijwillger van het Jaar 2009. Deze voordracht wordt door het bestuur unaniem gesteund omdat Jan Doornbos op vele terreinen actief is voor de Fiets 4Daagse. Zo zet hij zich al een aantal jaren in voor het Arrangement Lingen. Zet hiervoor de routes uit en heeft regelmatig overleg met de gemeente, VVV en werkgroep in Lingen. Voor een ieder is hij een bijzonder prettige collega en altijd bereid te hulp te schieten als dit nodig is. En als Jan zich over een taak ontfermt, dan weet je zeker dat het 100% voor elkaar komt. Al met al redenen genoeg om hem, als representant van alle vrijwilligers die bij de Fiets 4Daagse actief zijn, te belonen als vrijwilliger van het jaar 2009.

Afscheid van Jo de Vries en Dirk van de Meer, startplaats Hoogeveen

Beide heren waren vele jaren actief in Hoogeveen als verkeersbegeleider en later ook als contactpersoon voor de controleposten. Als een spin in het web legden ze deze locaties vast en onderhielden de contacten. En alles tot in de puntjes verzorgd. Als dank voor hun inzet en medewerking ontvangen beide heren elk de zilveren speld van de Fiets 4Daagse.

WINNAARS VROEGBOEK-ACTIE

Deelnemers die zich voor 1 maart inschrijven voor de Fiets 4Daagse maken kans op een prijs. Sponsors van de Fiets 4Daagse stellen hier mooie prijzen voor beschikbaar. De winnaars zijn:

1ste prijs: Philips sapcentrifuge, aangeboden door mevrouw Gea Luttels namens hoofdsponsor Groene Land Achmea

Mevrouw N. van der Kooi-Volger uit Hengelo (Ov)

1x Welkom in Drenthe-arrangement voor twee personen, aangeboden door Drenthehotels:

Mevrouw D. Stolvoort uit Vierhouten

Aangeboden door mevrouw Claudette Snippe namens Icare Ledenvereniging:

1x Saunabon (Veluwse Bron),

De heer N. Aarens uit 's Hertogenbosch

2x Icare Klusbus (2 uur gratis gebruik, t.w.v. ¤ 32,50))

Mevrouw K. Loopers uit Beilen

Mevrouw H.J. Elzinga uit Groningen