Rijksvoorlichtingsdienst

Economische crisis inspireert jongeren bij ethisch ondernemerschap

Uit eerder dit jaar verschenen onderzoek van adviesbureau KPMG blijkt dat het normbesef bij jonge managers te wensen overlaat. De bestuurders van morgen zouden te arrogant, theoretisch en gemakzuchtig zijn. Minister Van der Hoeven vindt ethiek een onderwerp dat, zeker met het oog op de toekomst, niet moet worden onderschat. De minister wil ethiek en ondernemerschap beter met elkaar verbinden en af van de korte termijnfocus die nu nog te vaak regeert.

Het ministerie van Economische Zaken organiseert op 19 april 2010 een debat over Ondernemen en Ethiek. Het accent ligt op jonge ondernemers. Het is de tweede bijeenkomst in een reeks van maatschappelijke debatten rondom ethisch ondernemerschap, waartoe minister van der Hoeven van Economische Zaken eerder het initiatief nam.

Het debat over Ondernemen en Ethiek wordt ingeleid door een korte film en twee sprekers: Martijn de Kiewit (KPMG) en Huibrecht Bos, voorzitter Jong Management VNO-NCW. Onderdeel van het programma zijn een paneldiscussie en workshops. Minister Van der Hoeven sluit de dag af.

Eerder organiseerde het ministerie van Economische Zaken een debat over Economie en Moraliteit. Later in het voorjaar vindt er nog een congres plaats over Economische Ordening en Governance.

Het debat op 19 april 2010 vindt plaats in het Atrium van het ministerie van Economische Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 30, van 14.00 uur tot 17.30 uur

Belangstellende leden van de pers wordt verzocht zich aan te melden bij: Joyce van Elck, ministerie van Economische Zaken, j.n.vanelck@minez.nl, 070-379 6015

Noot voor redacties (