Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 19-04-2010

Aangehouden voor wegnemen zand en straatstenen

ASSEN De politie heeft zondagmiddag twee mannen (16 en 21 jaar oud) uit Assen aangehouden op de Van Goghstraat. Het tweetal had zand en straatstenen weggenomen bij de Mesdagstraat. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder onderuit

DONDEREN Zondagmiddag is een 64-jarige motorrijder uit Buitenpost onderuit gegaan op de Norgerweg. Het is onbekend of de man ook letsel heeft overgehouden aan het ongeval. De motorrijder moest plotseling remmen voor een personenauto die voor hem reed. Deze personenauto moest zelf plotseling remmen voor een afslaande personenauto. De motorrijder raakte door de remactie de controle kwijt over de motor en kwam ten val. De motor raakte beschadigd en de man kwam in een droge sloot terecht.

Rijbewijzen ingevorderd

BEILEN De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit De Bilt ingevorderd op de A28. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 173 kilometer per uur over de snelweg. De man werd aan de kant van de weg gezet en het rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

PEIZE De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 27-jarige automobiliste uit Roden ingevorderd op de N386. De vrouw reed met een gecorrigeerde snelheid van 135 kilometer per uur over de N386. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 80. De vrouw werd aan de kant van de weg gezet en het rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Personenauto uitgebrand

HOOGEVEEN Zondagavond is een personenauto op de Mr. Cramerweg uitgebrand. De 85-jarige bestuurder uit Hoogeveen stond te wachten voor het stoplicht. Hij verklaarde tegenover de politie dat de auto spontaan in brand vloog. De man kon de auto nog in de berm parkeren en hij en zijn echtgenote konden op tijd uit de auto stappen. De uitgebrande auto werd afgesleept.

Man aangehouden na mishandeling

HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Beukemastraat voor mishandeling. De man had zondagavond een 24-jarige man uit Geesbrug geslagen. Aanleiding van de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De man werd door de politie overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Alcomobilist aangehouden

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 40-jarige man uit Schoonebeek aangehouden op de Europaweg voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn rijgedrag en moest op de Europaweg een blaastest ondergaan. De man bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Via een ademanalyse scoorde de man 625 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Man aangehouden voor brandstichting

RODEN De politie heeft zondagnacht een 44-jarige man uit Roden aangehouden op het Schoollaantje voor brandstichting. De politie had zondagnacht melding gekregen van brand aan het Schoollaantje. Ter plekke troffen agenten een bromfiets aan die deels in brand stond. Op het moment dat de brandweer arriveerde meldde de man zich bij de politie. De man bekende dat hij de bromfiets in brand had gestoken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.