Gemeente Zwolle

Schoolkinderen voeren snelheidscontrole uit

Leerlingen van basisschool De Oosterenk en De Emmaschool hebben maandagochtend 19 april 2010 een snelheidscontrole uitgevoerd aan de Brederostraat.

In het kader van de landelijke campagne `Hou je aan de snelheidslimiet' mochten leerlingen van basisschool De Oosterenk en De Emmaschool controleren of de weggebruikers op de Brederostraat zich aan de toegestane snelheid houden. Dit deden zij samen met de politie IJsselland en de heer Thijs Bennink, voorzitter van het ROVO (Regionaal Overlegorgaan Verkeersveiligheid Overijssel).

De snelheidscontrole

Op de Brederostraat wordt regelmatig harder gereden dan is toegestaan. Hier werd vandaag een stokje voor gestoken: alle bestuurders werden door de leerlingen gecontroleerd en aangehouden. Eerst hebben een aantal kinderen een snelheidscontrole uitgevoerd, daarna werden de automobilisten door een groepje kinderen aangesproken op het rijgedrag. Alle bestuurders die zich aan de snelheid hebben gehouden werden beloond, deden zij dit niet, dan kregen zij een rode kaart.

De actie

De actie vormde het startschot van de nieuwe landelijke verkeersveiligheidcampagne `Hou je aan de snelheidslimiet'. De campagne is bedoeld om automobilisten bewust te maken van de gevolgen van te hard rijden binnen de bebouwde kom. Zelfs `een beetje te hard rijden' binnen de bebouwde kom kan dramatische gevolgen hebben. Vooral kwetsbare verkeersdeelnemers als voetgangers en fietsers zijn daarvan de dupe, blijkt uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). De actie was een initiatief van het ROVO (Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel) in samenwerking met de Politie IJsselland, gemeente Zwolle en Veilig Verkeer Nederland.
controle 1