Provincie Overijssel


Koren en harmonieën gezocht

19 april 2010

Theaterproducent Beeldenstorm roept alle koren en harmonieën uit de provincie Overijssel op zich aan te melden voor een muzikale rol in de nieuwe straatmusical Daendels.

Na aanmelding krijgen ze hiervoor partituren opgestuurd van de muziek uit de voorstelling en worden vervolgens begeleid om actief mee te spelen in Daendels.

Daendels

Daendels is een avontuurlijke musical over de volksheld Herman Daendels die opkomt voor de lokale bevolking in het oosten van Nederland. De voorstelling is in juni, juli en augustus 2010 in de hele provincie Overijssel te zien. Daendels wordt opgevoerd op pleinen en tijdens festivals, in verschillende dorpen en steden. De voorstelling wordt buiten gespeeld voor inwoners, voorbijgangers en toeristen.

Cast

De voorstelling is deze zomer onder andere te zien bij KUNSTen OP STRAAT, Deventer op Stelten, Festival ZwArt en Openluchtmuseum Ootmarsum. Daendels is geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel en Henk Ruiter is verantwoordelijk voor de muziek. De cast bestaat tot op heden uit Joël de Tombe (Idols/Dromen...zijn Bedrog), Simon Zwiers, Theun Plantinga, Laura Johannes en Roos van der Waerden. Daendels wordt geproduceerd door Beeldenstorm (Turks Fruit, De Brief voor de Koning, De Zevensprong, Sjakoo de Musical en Dromen...zijn Bedrog) met financiële steun van de provincie Overijssel. De voorstelling maakt deel uit van de campagne Beeld van Overijssel van het Festivalbureau Overijssel (www.beeldvanoverijssel.nl/).

Aanmelden

Koren en harmonieën kunnen zich aanmelden via
info@stichtingbeeldenstorm.nl. Alle koren en harmonieën uit Overijssel (of directe omgeving) komen in aanmerking om zich aan te melden voor Daendels. Voor meer informatie over de voorstelling: www.straatmusical.nl.