Gemeente Laarbeek



Ontwerp-structuurvisie Groei in balans

LAARBEEK - Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt ter voldoening aan het bepaalde in Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de ontwerp-structuurvisie Laarbeek 2010 2020 Groei in Balans van maandag 19 april tot en met maandag 31 mei 2010 voor iedereen ter inzage ligt bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. Het rapport is ook digitaal te raadplegen via www.laarbeek.nl.

In artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) is bepaald dat 'de gemeenteraad ten behoeve van een goede ruimtelijke ordening voor het gehele grondgebied van de gemeente één of meer structuurvisies vaststelt. De structuurvisie bevat de hoofdlijnen van de voorgenomen ontwikkeling van dat gebied, alsmede de hoofdzaken van het door de gemeente te voeren beleid. De structuurvisie gaat tevens in op de wijze waarop de raad zich voorstelt die voorgenomen ontwikkeling te doen verwezenlijken', aldus de wettekst.

De laatste structuurvisie van de gemeente dateert van maart 2003. In deze structuurvisiePlus is met name het duurzaam structuurbeeld van Laarbeek vormgegeven. De visie van 2003 voldoet echter niet meer aan de inhoudelijke eisen zoals neergelegd in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening. De gemeente heeft nu een ontwerp opgesteld voor een nieuwe structuurvisie met het ruimtelijk beleid op hoofdlijnen voor de gemeente Laarbeek tot 2020.
De structuurvisie geeft de ruimtelijke en functionele ontwikkeling in Laarbeek op hoofdlijnen weer en is het uitgangspunt voor de politieke agenda. Het vertrekpunt van de gemeente voor gesprekken met burgers, hogere overheden, marktpartijen en partners om ontwikkelingen en investeringen in de gemeente te initiëren.

De structuurvisie dient ook als communicatiemiddel. Bijvoorbeeld om duidelijk te maken welke kernkwaliteiten Laarbeek heeft en welke kansen er zijn om deze kwaliteiten verder te versterken. De in de structuurvisie vastgelegde, ruimtelijke en functionele ontwikkelingen op hoofdlijnen, krijgen een verdere uitwerking in bestemmingsplannen.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent de ontwerp-structuurvisie kenbaar maken bij de gemeenteraad van Laarbeek, Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de heer J. van Wetten, telefoon 0492 469 883. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Voorafgaande aan deze tervisielegging hebben reeds enkele personen en instanties een zienswijze kenbaar gemaakt. Deze zienswijzen worden door het college als formele zienswijze aangemerkt. Deze reclamanten hoeven derhalve geen nieuwe zienswijze kenbaar te maken.