Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 19-04-2010

Dronken op de bromfiets

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 18 op maandag 19 april een man aangehouden omdat hij stomdronken op zijn bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 02.05 uur een man op een bromfiets over de Nobelstraat rijden. De man slingerde van links naar rechts en reed zonder verlichting op de busbaan. De agenten besloten de bestuurder te controleren. Toen de 21-jarige bestuurder uit Utrecht aan de kant stond en op zijn rijgedrag werd aangesproken, roken de agenten een sterke alcohollucht.

Ook was de Utrechter nauwelijks in staat om op zijn benen te blijven staan. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse

690 ug/l uit. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een

proces-verbaal en een rijverbod van tien uur naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Admiraal Helfrichlaan vond zondagmiddag een aanrijding tussen een meisje en een scooter plaats. Hierbij raakte een jongen gewond.

Een 7-jarig meisje uit Utrecht reed met haar fiets op het trottoir van de Van Bijnkershoeklaan. Toen het meisje de weg over wilde steken, kwam zij in botsing met een 17-jarige jongen uit Utrecht die achter op een scooter zat. Door de botsing reed de scooter tegen een paaltje wat midden op het fietspad stond. De 17-jarige jongen moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Het meisje hield lichte verwondingen over aan de botsing.

Veel te hard

UTRECHT Een Franse automobilist moest in de nacht van zondag 18 op maandag 19 april ruim 500,- betalen omdat hij met ruim 50 km/u te hard reed.

Omstreeks 03.05 uur zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam rijden. De snelheid van de bestuurder werd gemeten en kwam op 54 km/u te hard uit. De 37-jarige bestuurder uit Frankrijk werd aan de kant gezet. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een bekeuring van 550,-. De Fransman betaalde de boete meteen en kon uiteindelijk zijn weg vervolgen.