Ingezonden persbericht


Uitgeverij Douane presenteert: En de zon komt op en 53 andere verhalen

Op maandag 19 april 2010 presenteert uitgeverij Douane deel 4 in de serie Nieuwe Russen: En de zon komt op en 53 andere verhalen van Anatoli Gavrilov (1946). Gavrilov is hét grote voorbeeld voor een jonge generatie Russische auteurs als Oleg Zobern (auteur van Stil Jericho) en Dmitri Danilov (auteur van Zwarte en groene) die als respectievelijk nummer 2 en 3 verschenen in de serie Nieuwe Russen. Gavrilov is de romantische beschrijver van ongelukken ten gevolge van de wet van Murphy, die in Rusland nog veel vaker opgaat dan elders. Vrijwel altijd.

De presentatie van En de zon komt op en 53 andere verhalen vindt plaats om 18.00 uur in Letterencafé Tsjechov & Co., Delistraat 2, Katendrecht, Rotterdam, dat speciaal voor deze gelegenheid alvast zijn deuren opent (officiële opening gepland op 1 september 2010). De auteur zelf is vanwege ziekenhuisopname verhinderd, maar de honneurs worden waargenomen door Oleg Zobern, schrijver en bewonderaar, en auteur van Douane.

Tevens willen wij u wijzen op het nieuwe korte-verhalenfestival Hotel van Hassel dat Sanneke van Hassel van 16-18 april 2010 organiseert in De Balie in Amsterdam (zie: http://www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=334847 ). Ook hier wordt de plaats van Anatoli Gavrilov ingenomen door Oleg Zobern die onder andere voorleest uit Gavrilovs en eigen werk.

Datum: maandag 19 april 2010 * Plaats: Tsjechov & Co., Delistraat 2, Katendrecht, Rotterdam * Tijd: 18.00 uur




Ingezonden persbericht