Politie Zeeland


---


W-751-2010 Overval tankstation Middelburg opgelost
Politie Zeeland heeft een overval op een tankstation aan de Rotterdamsekaai in Middelburg, gepleegd op 16 maart jl., opgelost.
Bij de overval werd de pomphouder door de overvaller met een wapen bedreigd. Door het verweer van de pomphouder, hij ging de overvaller met een brandblusser achterna, vluchtte de overvaller te voet. Hij liet zijn scooter achter op de plaats van de overval. Mede aan de hand van de gegevens van deze scooter, kon een 23-jarige Middelburger als verdachte voor deze overval worden aangehouden. De man heeft inmiddels bekend de overval te hebben gepleegd. Hij zit vast.

Z-752-2010 Aangehouden voor poging doodslag/moord
Op maandagmiddag omstreeks 15.00 uur is een 37-jarige man uit Terneuzen aangehouden in Sas van Gent.
Tegen de man is aangifte gedaan van poging doodslag/moord door een 29-jarige vrouw uit Terneuzen.

Door diverse getuigen werd gemeld bij de Zeeuwse politie dat de vrouw achterna werd gezeten door een 'gek in een auto'. Hij zou als een bezetene rondjes hebben gereden door het dorp. Ook zou de man de auto van het slachtoffer hebben vernield. De vrouw was voor hem op de vlucht geslagen.

Door agenten van de Zeeuwse politie werd de auto van de verdachte aangetroffen in de Beneluxstraat in Sas van Gent. De verdachte was op dat moment in geen velden of wegen te bekennen.

Intussen was de vrouw door omstanders naar de politieagenten gebracht. Zij hebben de vrouw in hun auto plaats laten nemen. Hierop kwam de verdachte aangelopen. De agenten wilden de man aanhouden, maar hij wenste hieraan op geen enkele manier mee te werken en verzette zich hevig. Pas na het gebruik van pepperspray konden de agenten de man de handboeien om doen. Ook hierbij bleef de man zich verzetten.

De Zeeuwse politieagenten hebben veel getuigen kunnen horen, omdat ook veel mensen het hele gebeuren hebben gevolgd. De verdachte is naar het politiebureau gebracht. Hem is gevraagd mee te werken aan een ademanalyse, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol was. Dit weigerde hij en daarop is zijn rijbewijs ingevorderd.

De man wordt vanavond nog overgebracht naar het politiecellencomplex in Torentijd. Hij zit voorlopig nog vast.

W-753-2010 Winkeldief door Bredanaar aangehouden
Een 42-jarige man uit Breda heeft vanmiddag zijn goede daad voor vandaag verricht.
Hij liep rond 14.45 uur te winkelen in de Lange Delft in Middelburg toen hem ineens een winkeldief voorbij snelde. De Bredanaar aarzelde geen moment en rende de jongen achterna. Terwijl hij zijn ijsje nog in zijn hand had kon de man met zijn andere hand de jonge winkeldief vastpakken. De dief is aan de politie overgedragen. Op het bureau bekende de 17-jarige Goesenaar dat hij kleding in twee winkels had weggenomen. Bij de tweede winkel liep hij tegen de lamp en zette hij het op een lopen. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.





Politie Zeeland