Politie Zeeland


---


O-754-2010 Auto gestolen bij bedrijf
Een werknemer van een bedrijf aan de Pearyweg in Goes ontdekte dinsdagmorgen dat zijn auto gestolen was.
Hij had zijn auto laten staan bij het bedrijf waar hij werkt en ontdekte vanmorgen om 10.00 uur dat de auto weg was. Het betreft een rode Peugeot 205 voorzien van het kenteken XX-57-XF.

De diefstal heeft plaatsgevonden tussen zondagavond 21.00 uur en dinsdagmorgen 10.00 uur.

O-755-2010 Rijbewijs van hardrijder ingevorderd
Dinsdagmiddag hebben agenten van de Zeeuwse politie het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Bergen op Zoom.
De man reed in zijn auto over de A58, ter hoogte van Rilland. Hij reed (gecorrigeerd) 172 km/u. Op de A58 is 120 km/u toegestaan.

Toen de man werd aangesproken door de agenten bleek hij ook nog gedronken te hebben. Uit de blaastest bleek dat de beginnend bestuurder tweeënhalf keer teveel had gedronken. Hiervoor kreeg hij een rijverbod van twee uur.

Dit was allemaal niet nodig geweest als de man niet zelf had gereden. In de auto zat namelijk een passagier die een rijbewijs had en niet gedronken had.

W-756-2010 Doorrijden na aanrijding: getuigen gezocht
Op het fietspad van de Adriaen Coortelaan/Hercules Segherslaan in Vlissingen heeft gistermiddag een aanrijding plaatsgevonden waar de Zeeuwse politie getuigen van zoekt.
Maandagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur wilde een 73-jarige Vlissingse het voornoemde fietspad oprijden. Vanaf de rijbaan kwam een scooter aangesneld met twee jonge personen daarop.

De scooter schoot plotseling het fietspad op, net voor de vrouw langs, en raakte hierbij het voorwiel van de fiets van de vrouw. Hierdoor verloor de vrouw haar evenwicht en kwam zij ten val.

De scooter stopte en de bestuurder begon een korte woordenwisseling met de vrouw. Hierna reed de scooter heel hard weg.

De vrouw heeft nog kunnen zien dat voorop de scooter een jongeman zat.

Een ouder echtpaar kwam aangefietst. Zij hebben de Vlissingse weer overeind geholpen.

De vrouw is naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek dat zij haar pols had gebroken als gevolg van de val.

De Zeeuwse politie wil heel graag weten wie er op de scooter zaten. Mogelijk weet het echtpaar dat de vrouw geholpen heeft iets meer? Zij en andere mensen die iets gezien hebben, worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen, of te bellen met 0900-8844.





Politie Zeeland