CDA

Van Hijum: N35 snel verbreden
donderdag 22 april 2010
CDA Tweede Kamerlid Eddy van Hijum ontving deze week een grote groep vertegenwoordigers van de verschillende verenigingen van Plaatselijk Belang in Salland. Deze groep was naar Den Haag gekomen om een petitie aan te bieden waarin zij pleiten voor de opwaardering van de N35. Dit is een belangrijke weg tussen de regioâs Zwolle en Twente. Ook Van Hijum erkent de noodzaak van deze verbinding:: âDe verbreding moet snel tot stand komen en de schop moet in de grond. Vooral tussen Wijthmen en Zwolle worden de dagelijkse files steeds langer. Wij willen dat het hele âkarrenspoorâ tussen Zwolle en Almelo wordt opgewaardeerd. Dat komt ook ten goede aan de leefbaarheid en verkeersveiligheid in onze kleine kernenâ. Minister Eurlings, eveneens aanwezig, nam de petitie in ontvangst.

Het CDA komt al jaren op voor deze weg en wil dat de A35 op termijn van Enschede tot Zwolle doorloopt. Dankzij amendementen en moties van de CDA-Kamerleden Van Hijum en Koopmans is er inmiddels geld gereserveerd voor de verbetering van de wegdelen tussen Zwolle en Wijthmen en tussen Nijverdal en Wierden. Onlangs bleek echter dat het schrappen van deze opwaardering van de N35 door rijksambtenaren als mogelijke bezuiniging wordt gezien. Als het aan het CDA ligt gaan de plannen voor de N35 gewoon door. Ook minister Eurlings gaf de N35 een steun in de rug en zei zich hard te gaan maken voor de opwaardering van de N35.

Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws.
Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal.