Warchild


Theatervoorstelling 'Jij bent mij'

22 april 2010 -

Theatervoorstelling in het teken van kindsoldaten Leerlingen van het City+ & Varias College maken jaarlijks een theaterproductie met een thema dat maatschappelijk relevant en actueel is. De Toneelgroep bestaat uit leerlingen van verschillende leeftijden, culturen, niveaus en klassen; van 1e jaars Basis Beroeps tot en met 6e jaars VWO. Vanaf oktober komt de groep elke woensdagmiddag na schooltijd bij elkaar en maken zij een voorstelling die 26, 27 en 28 april gespeeld wordt in Theater Pierrot in Den Haag. Onder leiding van dramadocenten Edith Schuurman en Mandy van Winden werken de leerlingen dit jaar aan het toneelstuk dat in het teken staat van kindsoldaten. De voorstelling heet 'Jij bent mij'. Wat als je vriend kindsoldaat wordt?

Opbrengst lampjes verkoop voor War Child
Tijdens de voorstellingsdata worden er speciale lampjes verkocht in de foyer van Theater Pierrot die door de afdeling techniek van het Varias College zijn gemaakt. Deze worden voor EUR15,- verkocht en de opbrengst gaat naar War Child!

Den Haag War Child City
Vanaf september 2009 tot en met september 2010 is Den Haag een jaar lang Den Haag War Child City. Tijdens verschillende evenementen, in Den Haag zal uitgebreid stil gestaan worden bij het werk van War Child. Ook worden alle Hagenezen opgeroepen om hun stap naar vrede te zetten door bijvoorbeeld geld in te zamelen voor de projecten van War Child. Het doel is om minimaal 50.000 kinderen te helpen met alle ingezamelde donaties. Lees hier meer over Den Haag War Child City.

Meer informatie over deze theatervoorstelling is te vinden op www.jwc.nl en http://detoneelgroepjws.hyves.nl/