Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.00 uur

Utrecht, 23-04-2010

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft op donderdagavond 22 april en het begin van de nacht een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 18.30 uur tot 01.30 uur plaats. Hij werd eerst gehouden bij de rotonde Verbindingsweg-Straatweg, vervolgens op de Sportparklaan en later weer bij de rotonde aan de Verbindingsweg-Straatweg. In totaal moesten 1202 automobilisten een blaastest afleggen. Negen van hen hadden meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid gedronken. Zij werden aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder met de meeste alcohol op blies in het politiebureau 535 ug/l, bijna 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod oplopend tot vijf uur.

Diefstallen

BREUKELEN Agenten hielden op donderdagmiddag twee mannen aan die een winkeldiefstal en een diefstal uit een auto hadden gepleegd.

Rond 14.30 uur zag een medewerker van een winkel aan de Karel Doormanweg dat twee mannen enkele flessen wijn en meerdere snoepverpakkingen in een tas deden. Zij liepen vervolgens de winkel uit, zonder de spullen af te rekenen. De medewerker ging achter het tweetal aan, sprak hen aan, maar zij bleken de Nederlandse taal niet machtig te zijn. Daarop pakte de medewerker de tas met gestolen spullen en liep terug naar de winkel. In de tussentijd had een andere medewerker van de winkel de politie gewaarschuwd.

Agenten keken in de omgeving naar de verdachten uit. Terwijl zij dat deden, kwam de melding dat twee mannen op de Vrijheidslaan zouden lopen en aan geparkeerde autos voelden of die open waren. De agenten gingen die kant op en zagen vervolgens de twee verdachten op de Straatweg bij een woning van de oprit komen lopen. Bij het zien van de agenten gooide het tweetal vlug een doosje weg. Bij nader onderzoek bleken zij die net uit een op de oprit staande auto te hebben gestolen. De agenten hielden de twee verdachten, mannen van 26 en 29 jaar en afkomstig uit Litouwen, aan voor de winkeldiefstal en diefstal uit de auto. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Te hard: rijbewijzen kwijt

MAARSSEN/BREUKELEN Op donderdagavond 22 april reden meerdere automobilisten meer dan 50 km/u te hard over de Rijksweg A2. Zij raakten hun rijbewijs kwijt.

Rond 20.15 uur zag een agent in een onopvallende video-auto dat een automobilist met een behoorlijke snelheid in de richting van Amsterdam reed. De agent klokte de automobilist, een 22-jarige man uit Nieuwegein, ter hoogte van Maarssen op 145 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt.

Een agent op een onopvallende videomotor betrapte rond 22.25 uur een 42-jarige automobilist uit Tiel op een snelheid van 141 km/u. Ook deze automobilist reed over de A2 ter hoogte van Maarssen in de richting van Amsterdam.

Op de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen werd rond 23.35 uur een 31-jarige automobiliste uit Amsterdam door een agent op een onopvallende politiemotor geklokt op 142 km/u.

De drie automobilisten werden aan de kant gezet. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij moesten hun rijbewijs inleveren.