Deelgemeente Oud-West Amsterdam


de Groen- en Milieumarkt

---

Gratis positieve energie op de Groen- en Milieumarkt

15 april 2010
Positieve energie Op zaterdag 24 april is de Groen- en Milieumarkt. Er zijn tal van leuke activiteiten, zoals gratis Zumba-lessen, de Milieuquiz, knutselworkshops en energiefietsen. Bezoekers kunnen deskundig advies inwinnen op het gebied van energie-besparing en er is weer volop voordelig groen te koop voor balkon of tuin. De markt is op het Nicolaas Beetsplantsoen, van 11:00 tot 15:00 uur.

Energiebesparing

Dit jaar is er extra aandacht voor energiebesparing. Portefeuillehouder Yvonne Lammers: "Besparing staat nog steeds volop in de belangstelling. En dat is nodig ook. Op de Groen- en Milieumarkt laten we graag zien dat energiebesparing voor iedereen iets positiefs oplevert. Een lagere energierekening, bijvoorbeeld."

Veel te zien en te doen

Op de Groenmarkt zijn er zoals ieder jaar weer volop planten te koop. Op de Milieumarkt geven deskundigen informatie over energiebesparing, subsidieregelingen en elektrisch vervoer. Voor dat beetje extra positieve energie zijn er gratis Zumba-lessen. Verder is er een plantenproeverij en worden er weer prijzen uitgedeeld tijdens de Milieuquiz. Er is een terras met heerlijke hapjes en live muziek. De markt wordt opgefleurd met ballonnen en een energieke presentatrice.

Speciaal voor kinderen

Gamen of bellenblazen en fietsen tegelijk? Het kan op de speciale game- en bellenblaasfietsen. Er is een schminker en iedereen kan meedoen aan de Milieuquiz, meedansen tijdens de Zumba-lessen, zelf lampjes op zonne-energie maken of lege drinkpakken omtoveren tot hippe portemonneetjes.


---