Gemeente Hilversum

Persbericht: Met belgerinkel naar de Gijsbrecht

publicatiedatum: maandag 19 april 2010

Met belgerinkel naar de Gijsbrecht
Doe op de fiets boodschappen op de Gijsbrecht van Amstelstraat en maak kans op mooie prijzen. Dat is de insteek van de actie `Met belgerinkel naar de winkel', die loopt van 24 april tot en met 29 mei. Wie op de fiets een boodschap komt doen bij een van de 64 deelnemende winkels, krijgt een stempel. Aan het einde van de actie worden onder iedereen die een volle spaarkaart heeft ingeleverd prijzen verloot. De hoofdprijs is een fiets ter waarde van EUR 1.000,- beschikbaar gesteld door Muijs Tweewielers en de gemeente Hilversum.

Feestelijke aftrap
Op zaterdag 24 april trapt wethouder Jan Rensen de actie feestelijk af. Dit doet hij op een spinningfiets in het Vitaminehuis, om 11.00 uur. Daarna geven Hilversumse raadsleden en andere markante Hilversummers al `fietsend' het feestelijke voorbeeld voor deze actie. Zonder fiets, win je niets.....

Landelijke campagne IVN
Wethouder Verkeer Erik Boog vindt het een goed initiatief: "De gemeente werkt graag mee aan deze actie. Het is een goede zaak dat fietsende Hilversummers worden beloond. Fietsen is lekker en de snelste manier om ergens te komen." De actie `Met belgerinkel naar de winkel' is een landelijke campagne van het IVN, die de gemeente samen met de Winkeliersvereniging Gijsbrecht uitvoert. Dit jaar doen er vijftien gemeenten mee.

Win win
Ook Harry Vogels van de Stichting Ondernemersfonds Gijsbrecht is erg enthousiast: "Het is goed dat zoveel ondernemers meedoen. In totaal zijn er meer dan honderd prijzen te winnen, die door de deelnemende winkeliers ter beschikking zijn gesteld. Deze actie levert iedereen iets op: ondernemers worden in het zonnetje gezet en ook de Hilversummers die op de fiets komen, krijgen zo een duwtje in de rug."

Win met fotowedstrijd 1 minuut gratis winkelen bij AH Aan de actie is ook een fotowedstrijd verbonden. Wie de mooiste foto maakt rond de Gijsbrecht met als thema `Met belgerinkel naar de winkel' en deze instuurt naar info@degooienvechtstreek.nl, maakt gedurende de actieperiode iedere week kans op een minuut gratis winkelen bij Albert Heijn. Meer informatie over de actie en de fotowedstrijd staat op de website www.belgerinkel.nl, van winkelcentrum De Gijsbrecht (www.degijsbrecht.nl) en die van de gemeente Hilversum.