Politie Gelderland-Zuid


Kind aangereden door scooter

Culemborg, 24-04-2010 o Vrijdagmiddag rond 17.55 uur werd op de Oude Vismarkt in Culemborg, dit is in het centrum, een kindje van bijna 3 jaar aangereden door een scooter. De bestuurder reed vervolgens door. Even later kwam een melding dat de scooter op de Steenovenslaan tegen een auto was gereden. Politieagenten gingen naar beide locaties.

Agenten troffen het kindje op straat aan, maar ze kon vanwege haar leeftijd niet vertellen waar ze pijn had. Het meisje, afkomstig uit Beusichem, is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel en daarna naar het UMC in Utrecht overgebracht voor verder onderzoek. De politie heeft met enkele getuigen gesproken.

Een andere politie-eenheid was intussen naar aanleiding van de melding meteen naar de Steenovenslaan gegaan. Daar lag de scooter, waarmee het meisje zou zijn aangereden, voor een auto op de grond. De politie sprak de bestuurder, die niet gewond was geraakt, aan en vertelde dat hij was aangehouden als verdachte van een verkeersongeval met letsel.

De man, een 17-jarige inwoner van Houten, is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Ook is in verband met de regel botsen is blazen een blaastest bij hem afgenomen. Die gaf een uitslag van 90 ug/l. Het politieonderzoek loopt nog. De scooter van de verdachte is voor nader technisch (sporen)onderzoek veilig gesteld.
(08)

Laatst gewijzigd 24-04-2010 17:18 | © Regio Gelderland-Zuid |