Wateringen, 24 april 2010

Drie nieuwe bands toegevoegd aan Waterpop line-up

Een paar weken geleden zijn de eerste bands bekend gemaakt die zaterdag

14 augustus in het Hofpark te Wateringen spelen, namelijk Dse, Go Back To The Zoo en Blue Grass Boogiemen. Met trots voegt Waterpop nog drie namen toe aan deze lijst: Blaudzun, Peter Pan Speedrock en Saint Jude.

Blaudzun

Blaudzun, vernoemd naar een onbekende Deense wielrenner, is de alias van de Nederlandse singer-songwriter Johannes Sigmond. In februari is zijn tweede album 'Seadrift Soundmachine' verschenen. In zijn muziek staan dromerige, donkere melodieën en zijn karakteristieke stem centraal. Een aantal liedjes is opgenomen met The City of Prague Orchestra, o.a. bekend van de filmscore van Das Leben der Anderen. Blaudzun's debuutalbum werd door 3VOOR12 van de VPRO uitgeroepen tot 'Hollandsche Nieuwe'. Een veelbelovend artiest waar we nog veel van gaan horen!

Peter Pan Speedrock

Een band bestaande uit drie mannen met tatoeages en ruige bakkebaarden die stevige rock 'n roll muziek maken. Dát is Peter Pan Speedrock. De band is opgericht in 1996 in Eindhoven en bestaat uit een zanger/gitarist, drummer en bassist. Inspiratie voor hun muziek zijn onderwerpen die zichzelf en hun fans bezighouden, onder meer vrouwen, bier en ander levensgenot. Muzikaal gezien overtuigt Peter Pan Speedrock met een glashelder, goudeerlijk en melodisch geluid, zoals echte rock bedoeld is! Hun geluid hebben ze al op vele festivals laten horen, zo speelden ze op Dynamo Open Air, Lowlands, Roskilde, Noorderslag, Pinkpop en Paaspop.

Saint Jude

Saint Jude is de nieuwe rocksensatie uit Londen. Ze spelen strakke southern rock 'n roll in de traditie van grote Engelse bands als de Stones en The Faces. De band is groot gebracht met een dieet van Aretha Franklin, Janis Joplin en Led Zeppelin. Lynne Jackaman, de zangeres van Saint Jude, beschikt over een krachtig, rauw stemgeluid vol soul en blues waarmee ze kan uithalen, maar ook heel ingetogen iedereen diep raakt. Naast haar indrukwekkende stem wordt ze ook omschreven als mooiste frontvrouw uit London, oftewel 'n lekker wijf dat kan rocken als een gek! Dus komt dat zien...…

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Kortom, op 14 augustus valt er voor jong en oud genoeg te genieten in het Hofpark in Wateringen. Check regelmatig www.waterpop.nl voor meer festivalnieuws.


---