Brookpop 2010 in Hoensbroek


HOENSBROEK, 20100308 -- Op 24 april is het dan zover. Brookpop 2010! Brookpop is een nieuw laagdrempelig muziekfestival in Hoensbroek. Naast vooraanstaande nationale en internationale acts krijgt jong talent uit de regio de kans zich te presenteren voor een gevarieerd publiek van ongeveer 1000 tot 1500 man. Tijdens het festival, dat gehouden wordt op 24 april 2010, zullen bands met verschillende muziekstijlen geprogrammeerd worden. Het festival vindt plaats op het sportpark Schurenberg, gelegen aan de Randweg in Hoensbroek, waar voor de gelegenheid het oefenveld van voetbalvereniging VKC'89 is ingericht als festivalweide.

In 2005 zijn 8 enthousiaste vrijwilligers, gekoppeld aan scoutinggroep de Stutters, begonnen met het organiseren van "St. Rock", een klein popfestival in Hoensbroek. Door de jaarlijkse schaalvergroting van het festival is in 2009 de organisatie van St. Rock overgegaan van Scoutinggroep de Stutters naar een nieuw opgerichte stichting: Stichting PROPER.

Stichting PROPER (promotie pop en rock) is een non-profit organisatie en heeft als doel muziekactiviteiten te realiseren waarbij startende veel belovende acts zich kunnen laten zien. Samen met verschillende partijen werkt Stichting PROPER aan een nieuw out-door festival in 2010: BrookPOP

Op BrookPOP zullen tien bands worden geprogrammeerd. Publiekstrekkers als Rigby (nl), Absynthe Minded (be,) en The Hickey Underworld delen het podium met opkomend talent als Sungrazer (winnaar nu of nooit 2010), Rebzjie en Pendejo. Verder zijn er ook podiumplaatsen voor jonge lokale jonge helden als Average 90 (finalist popsport 2010) en Izonix.

Om met Brookpop doelstellingen van Stichting PROPER te bereiken, is het belangrijk zo veel mogelijk acts te betrekken. Hiervoor wordt er o.a. samengewerkt met Stichting Popsport en Stichting Popmuziek Limburg. Ook wordt op 20 maart voor de 6e keer St. Rock georganiseerd. Dit jaar is St-rock ingericht als voorronde voor Brookpop en heeft daarom een vrije inschrijving. Uit vele inzendingen (100+) zijn 6 bands geselecteerd die op St-rock strijden voor de podiumplaats op BrookPoP. Een jury, bestaande uit professionals en kenners uit de muziek scene, zal in samenwerking met het publiek, een winnaar kiezen.

Tickets en nadere informatie over zowel BrookPOP (24-04-2010) als St-Rock (20-04-2010) zijn te vinden op www.Brookpop.nl





Ingezonden persbericht