Nederland is Europa's grootste investeerder in Zuid-Korea

04/03/2010 11:23

Agentschap NL

Nederland is na de VS en Japan, werelds derde investeerder in Zuid-Korea. Daarmee neemt Nederland een prominente plaats in de directe investeringen in dat land. In 2008 had de Nederlandse export naar Zuid-Korea een waarde van bijna 2,5 miljard euro. Zuid-Korea is het eerste geĂŻndustrialiseerde land dat uit de economische crisis is gekomen. De regering investeert fors in infrastructuur, de 'groene' sectoren en R?. Bovendien is door de verwachte inwerkingtreding van het vrijhandelsakkoord medio 2010, de belangstelling voor Zuid-Korea als afzetmarkt alleen maar toegenomen. Volop kansen dus voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Een goed moment ook om mee te gaan op economische missie van 25 t/m 30 april 2010 naar Zuid-Korea. Deze missie, onder leiding van Roderick van Schreven, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van Economische Zaken, valt deels samen met het bezoek aan Zuid-Korea van demissionair minister-president Jan-Peter Balkenende en een aantal CEO's onder leiding van Bernard Wientjes, voorzitter van de VNO-NCW. NL EVD Internationaal heeft de organisatie in handen in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse ambassade in Seoel.

Deze economische missie geeft de ondernemer een goed beeld van de mogelijkheden die de Zuid-Koreaanse markt te bieden heeft. Het slagen van het zakendoen in Zuid-Korea vraagt om kennis van de markt en betrouwbare zakenrelaties. De aanwezigheid van Balkenende biedt een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te breiden. Voor het vinden van die relaties is een individuele matchmaking een van de mogelijkheden van de missie. De gezamenlijke activiteiten worden benut om te netwerken en kennis uit te wisselen met zowel Zuid-Koreaanse als Nederlandse bedrijven. Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven uit alle sectoren.

Voor meer informatie en aanmelden: www.agentschapnl.nl/missies/zuidkorea