Ingezonden persbericht



---





-Persbericht-

BEER met Tuinen van de herinnering bij Podium Mozaïek Zondag 25 april 2010, 14.00 uur

De Tuinen van de Herinnering, naar de bejubelde roman van Michel Quint, wordt verteld en gespeeld door René Groothof. In 'De tuinen van de herinnering' gaan humor en drama hand in hand. Een voorstelling op het lijf geschreven van René Groothof.

Vriendschap en loyaliteit maken een wezenlijk onderdeel uit van het leven van een kind. Wat als deze onder druk komen te staan door angst en agressie, welke keuze maak je dan? In 'De tuinen van de herinnering' reikt Michel Quint humor als wapen aan. De tienjarige Michel schaamt zich dood voor zijn vader, die de eigenaardige gewoonte heeft om zich te verkleden als clown. Dan onthult de broer van zijn vader hem een familiegeheim. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de broers na het plegen van een verzetsdaad in een leemput geworpen en overgeleverd aan de Duitse bewaker. Een onaangenaam avontuur krijgt echter een onverwachte wending. Met de dood in het vizier wordt de essentie van het leven blootgelegd.

Regie: Genio de Groot, spel: René Groothof, vormgeving: Rogier Willems.

Tijdens de Backstage! maken de kinderen mooi versierde vrijheidsvliegers met zelfgeschreven teksten over wat vrijheid voor hen betekent.

Waar: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Wanneer: zondag 25 april, 14.00 u
Voor: kinderen vanaf 9 jaar

Lanter & Fanter zijn dol op theater en op nieuwe dingen ontdekken. Ze wonen op de zolder van Podium Mozaïek en op zondag en woensdag komen ze naar beneden om mysterieuze en muzikale verhalen te horen, spannende avonturen uit alle windstreken mee te beleven en mee te gaan op ontdekkingstocht naar verre landen. Ga je mee?

Lanter & Fanter voorstellingen in Podium Mozaïek draaien om ontmoeting en beleving voor kleine en grote kinderen. Tijdens de (actieve) voorstellingen maken de kinderen op een speelse manier kennis met kunst & cultuur en met elkaar.

Aansluitend op de voorstelling kunnen de kinderen Backstage!: zelf toneelspelen, knutselen of dansen onder begeleiding van de artiesten, een kunstenaar of de toneelmeester. Backstage! is gratis, alleen voor kinderen en duurt een half uurtje.

Meer informatie over de familievoorstellingen bij Podium Mozaïek kunt u vinden op www.podiummozaiek.nl/Lanter&Fanter