RTL Group

'De Klassieker' als finale KNVB Beker op 25 april

De halve finales van het toernooi om de KNVB Beker bij RTL 7 zijn afgelopen week zeer goed bekeken. Ze hebben ook een hele aansprekende finale opgeleverd: 'De Klassieker', oftewel Feyenoord - Ajax. Dit spektakelstuk vindt op zondag 25 april plaats in de Rotterdamse Kuip. Welke ploeg bekroont hiermee het seizoen met een prijs en een ticket voor Europees voetbal? RTL 7 zendt deze wedstrijd live uit.

De halve finale tussen Go Ahead Eagles en Ajax, die door de Amsterdammers werd gewonnen (0 6), trok gisteravond 1,4 miljoen kijkers. Op woensdagavond zagen al 1,5 miljoen kijkers hoe Feyenoord de koploper uit de Eredivisie, FC Twente, uitschakelde (2 1).

In de doelgroep van mannenzender RTL 7 (mannen van 20 tot en met 49 jaar) werden zenderaandelen bereikt van 27,4 procent (Feyenoord - FC Twente) en 27,3 procent (Go Ahead Eagles - Ajax). De voorgaande livewedstrijden uit het toernooi werden ook al goed bekeken bij RTL 7, zo trokken PSV Feyenoord en Ajax N.E.C. op 27 april respectievelijk
1,6 miljoen en 1,1 miljoen kijkers.

Al sinds 1921 treffen de clubs uit Amsterdam en Rotterdam elkaar in wat is uitgegroeid tot 'De Klassieker', een rivaliteit die vergelijkbaar is met Internazionale - AC Milan in Italië en Barcelona
- Real Madrid in Spanje.

Uitzending: RTL 7, zondag 25 april, aanvangstijdtijd ntb

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.