Zuka Straatvoetbaltoernooi in Weert

12/04/2010 10:00

Zuka.nl

Zuka Straatvoetbaltoernooi in Weert

Zuka.nl organiseert met de Straatvoetbalbond (SVBN) op 25 april 2010 het Zuka Straatvoetbal in Weert. De internetmakelaar, marktleider met een online aanbod van 238.000 koopwoningen, wil een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in wijken.

Het Zuka Straatvoetbaltoernooi wordt gehouden op de Nieuwe Markt (bij de Hema) in Weert en is bedoeld voor meisjes en jongens tot maximaal 17 jaar. Het toernooi begint om 10.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De deelnemende teams kunnen een meet & greet winnen met Edgar Davids, oud-speler van Ajax, AC Milan en Oranje. Naast het toernooi worden er straatvoetbalclinics gegeven en is er een spectaculaire demonstratie Freestyle voetbal.

Alle culturen

Zuka.nl en de Straatvoetbalbond hebben elkaar gevonden in het gemeenschappelijke doel om jongeren van alle culturen bijeen te brengen en plezier te laten maken met straatvoetbal. De bond werd destijds opgericht door onder meer Humberto Tan en Edgar Davids, onder het motto 'Schop de bal, schop geen rotzooi!'. Ambassadeurs van de bond zijn Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar en Giovanni van Bronckhorst. Zuka.nl, dat hoofdsponsor is van Vitesse, onderschrijft en steunt de doelstelling van de Straatvoetbalbond.

Instrument

Door jongeren, allochtoon of autochtoon, bij straatvoetbal te betrekken wordt een bijdrage geleverd aan de integratieproblematiek en beperkte sociale binding in probleemwijken. Directeur Ron van Veldhoven van Zuka.nl zegt daarover: "Voetbal verbroedert. Het brengt mensen van alle culturen bij elkaar om mét elkaar plezier te maken. Op die manier is het een instrument om verschillende groepen mensen met enthousiasme bij een evenement te betrekken. Met dit initiatief toont Zuka.nl zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid." Het Zuka Straatvoetbaltoernooi wordt gesponsord door ZukaMakelaar Weert, één van de makelaarskantoren in het landelijke netwerk van Zuka.nl.





http://www.zukastraatvoetbal.nl

http://www.zuka.nl