Stadsdeel Bos en Lommer


Persbericht/Persuitnodiging Datum 14 april 2010 Ons kenmerk

De Grote Wandeling van West op zondag 25 april

Op 1 mei is het zover, vier stadsdelen worden samen Stadsdeel West. Als afscheid kunt u met de vertrekkende bestuursleden meewandelen naar hun (en uw) meest favoriete plekken. Op zondag 25 april zijn zij uw gids van de dag. Aan de hand van deze ervaren 'gidsen' worden de mooiste plekken van West aangedaan. De wandeling is opgesplitst in verschillende korte wandelroutes. Elke wandeling duurt ongeveer twee uur.

De Grote Wandeling van West De wandeling is een mooie mix van de historie, architectuur en stedelijke vernieuwing van de stadsdelen. De bestuurders vermijden de doorgaande routes, stoppen bij belangrijke plekken en vertellen hier ook hun eigen verhaal. Kom in contact met de bewoners van West en zie een andere kant van de stadsdelen!

De wandeling start om 10.00 uur bij het Bellamybuurtmuseum (Tweede Kostverlorenkade 62) en eindigt om 17.30 uur met een borrel bij café/restaurant Edel (Postjesweg 1). Bewoners kunnen zich voor de hele of een gedeelte van de wandeling aanmelden via stadsdeel@bosenlommer.amsterdam.nl of bellen naar 020 252 2685. De wandelroute is gratis en de lunch is inbegrepen. Kijk voor meer informatie op www.bosenlommer.amsterdam.nl.

Programma Grote Wandeling van West, zondag 25 april:

09.30 uur Ontvangst in het Bellamybuurtmuseum, Tweede Kostverlorenkade 62

10.00 uur Bouwe Olij en Yvonne Lammers nemen u mee door Oud-West

11.30 uur Bij café Louter, De Clercqstraat 82 gaat de wandeling onder leiding van Dirk de Jager en Rolf Steenwinkel verder richting Westerpark.

12.30 uur Lunch in café/restaurant Amsterdam, Watertorenplein 6

13.00 uur Rolf Steenwinkel en Dirk de Jager nemen u een stukje verder Westerpark in

14.00 uur Ontvangst in de Petruskerk, Spaarndammerdijk 687, Oud-Sloterdijk

14.30 uur Ger Timmer en Jeroen Broeders wijzen u de weg door Bos en Lommer

16.00 uur Overdacht Bos en Lommer met De Baarsjes voor de Jeruzalemkerk (Jan Maijenstraat). Coos Hoebe verzorgt het laatste deel van De Grote Wandeling van West door De Baarsjes

17.30 uur De wandelroute wordt gezamenlijk afgesloten met een drankje bij café/restaurant Edel, Postjesweg 1


Noot voor redacties



Noot voor de redactie (