Gemeente Purmerend

Tour de Spurd op Koemarkt

19 april 2010

Koopzondag 25 april maakt Spurd een verblijf in de binnenstad extra aantrekkelijk. De organisatie voor sportieve recreatie heeft een programma samengesteld met verschillende sportieve activiteiten, spellen en demonstraties op de Koemarkt. Het programma staat vooral in het teken van de fiets vanwege de doorkomst van de profwielrenners van de Ronde van Noord-Holland. Maar voor de jonge bezoekers zijn er ook springkussens en is er een draaimolen.

Spurd pakt die dag vanaf 12.00 uur flink uit op het jonge evenemententerrein in de binnenstad. Een fietstaxi in de binnenstad stopt op verzoek en brengt je gratis tot vlakbij de Koemarkt. Omlijst door gezellige, sportieve muziek zijn er doorlopend afwisselend demonstraties. De terrassen van de horeca vergroten de gezellige sfeer. Voor de jonge bezoekers aan de Tour de Spurd zijn er springkussens, een draaimolen en een (mini-)fietsparcours.

Extreme Biketeam BMX en politie biketeam
Er zijn demonstraties van het politie biketeam en van het Extreme Biketeam BMX. Time Out Fitness verzorgt spinningactiviteiten. Voor durfals van alle leeftijden zijn er parcours met `gekke' fietsen en zijn er `spacebikes'. De `gekke' fietsen vergen speciale stuurmanskunsten en voor het berijden van een `spacebike' moet geen hoogtevrees of valangst bestaan.
Het aan de Alpe d'HuZes deelnemende SM&O-team verzorgt wedstrijden op hometrainers tegen kanker. Verschillende sportaanbieders presenteren hun sport of bewegingsactiviteit. Ook is er van Bemi Bike Store een tentoonstelling van bijzondere fietsen zoals choppers en bakfietsen.

Kijken naar doorkomst wielrenners
Bijtijds - naar verwachting rond 16.00 uur - wijst Spurd het publiek op het passeren van de wielrenners en gaan de enthousiastelingen samen naar de kijkplek op het Looiersplein.

De Tour de Spurd ter gelegenheid van het passeren van de wielrenners van de Ronde van Noord-Holland is de laatste activiteit van de Nationale Sport Week in de Marktstad. Spurd verzorgt de sport en spelactiviteiten in opdracht van de gemeente Purmerend. Het programma van Tour de Spurd staat op www.spurd.nl.

Bron: Spurd