RTL Group

KNVB Bekerfinale Ajax - Feyenoord live bij RTL 7

Nu de finale van de KNVB Beker in twee wedstrijden is opgesplitst, zijn er ook twee liveregistraties bij RTL 7. Welke club kan het seizoen bekronen met een grote prijs, Ajax of Feyenoord? Het eerste duel wordt op zondag 25 april gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Humberto Tan presenteert de uitzending zondag en wordt voor de analyse van de wedstrijd bijgestaan door René van der Gijp en Jan van Halst. Leo Driessen verzorgt het commentaar en Marcel Maijer doet de interviews rondom het veld.

De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord staan ook wel bekend als 'De Klassieker'. Al sinds 1921 treffen de clubs uit Amsterdam en Rotterdam elkaar in wat is uitgegroeid tot een rivaliteit die vergelijkbaar is met Internazionale - AC Milan in Italië en Barcelona - Real Madrid in Spanje.

Feyenoord wist eerder de finale te halen ten koste van de Harkemase Boys, FC Den Bosch, AZ, PSV en FC Twente. Ajax schakelde AGOVV, FC Dordrecht, WHC, N.E.C. en Go Ahead Eagles uit. Het toernooi wordt goed bekeken bij RTL 7. De halve finales trokken 1,5 miljoen (Feyenoord - FC Twente) en 1,4 miljoen kijkers (Go Ahead Eagles - Ajax). De kwartfinale PSV - Feyenoord had 1,6 miljoen kijkers. In de doelgroep van mannenzender RTL 7 (mannen van 20 tot en met 49 jaar) leverde dit zenderaandelen op van bijna 30 procent.

De tweede wedstrijd, die in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld, staat gepland voor donderdag 6 mei. De uitzending bij RTL 7 start dan om 17.45 uur.

Uitzending: RTL 7, zondag 25 april, vanaf 17.00 uur
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.