Gemeente Zoetermeer

Rondleiding in de Natuurtuin

Op zondag 25 april kunnen natuurliefhebbers weer meewandelen met een natuurgids door de Natuurtuin. De wandeling begint om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Ook bij slecht weer gaat de rondleiding door. Kaplaarzen en waterdichte kleding worden dan aanbevolen. De paden in de Natuurtuin zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens en honden mogen helaas niet mee.

De struiken en bomen lopen uit en vertonen verschillende tinten groen. Sommige typische voorjaarsplanten bloeien al, zoals de zomerklokjes. Bij zonnig weer laten hommels en vlinders zich zien en zingen de vogels. De natuurgids vertelt tijdens de wandeling meer over de vogels in de omgeving. In klein bestek is in de Natuurtuin de oorspronkelijke natuur van het oude Zoetermeer te vinden. De tuin heeft veel verschillende milieus, zoals droge en vochtige plekken, zonnige hellingen op het zuiden en daarnaast schaduwrijke hoeken. Door deze verschillen staan er op een klein oppervlak vele soorten planten. Dat maakt het aantrekkelijk voor insecten, vogels en andere kleinere dieren.

Meer info
Voor groepen en andere belangstellenden is er een mogelijkheid op andere dagen een rondleiding aan te vragen.
Voor informatie kunnen geĂŻnteresseerden contact opnemen met een van de natuurgidsen, telefoon 079-331 669 of 079-341 3473. Een e-mail sturen kan ook naar natuurtuin.zoetermeer@xs4all.nl.


* Informatie over de Natuurtuin in het Westerpark