Hoe remt een vis? Klokhuis Vragendag in Naturalis

21/04/2010 10:09

Museum Naturalis

Deskundigen van Naturalis beantwoorden brandende vragen tijdens de Klokhuis Vragendag.

Vragen staat vrij tijdens de Klokhuis Vragendag op zondag 25 april in Naturalis. Nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen hun vragen over de natuur van vroeger en nu stellen aan deskundigen van Naturalis. Daarnaast zijn in het museum tal van activiteiten.

Wekenlang heeft het Klokhuis haar kijkers opgeroepen om hun vragen in te sturen. De vragenstellers hebben inmiddels allemaal een uitnodiging voor de Klokhuis Vragendag bij Naturalis ontvangen. Een groot deel van hen heeft een speciale afspraak met een deskundige van Naturalis, die de vraag persoonlijk beantwoordt.

Aan de jeugdige spontane bezoeker is ook gedacht. Bij de Vraag-maar-raak-balie kunnen zij tussen 12.00 uur en 16.00 uur hun brandende vragen over de natuur stellen. Daarnaast zijn door het hele museum heen speciale activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen hun eigen Superfikkie maken, en alles ontdekken over wat botten, veren en vachten vertellen over de leefomgeving van een dier. Klokhuis presentatoren Bart en Mustafa zijn ook op de Vragendag. Zij presenteren de Klokhuis quiz, twee lezingen en delen handtekeningen en foto's uit. Ook is er een feestelijk première van de nieuwe Klokhuisaflevering, Dieren bewaren, met Naturalis in de hoofdrol.

Voor iedereen die tijdens de Klokhuis Vragendag iets gemist heeft, het nog een keer wil beleven of er helemaal niet bij kon zijn, maakt het Klokhuis een leuk filmpje over de dag voor op de website.

De activiteiten in het kader van de Klokhuis Vragendag vinden plaats tussen 12.00 uur en 16.00 uur, het museum is van 10.00 tot 17.00 uur open. Voor de dag gelden de standaard entreeprijzen van Naturalis.





http://www.naturalis.nl