Gemeente Haaren


Persbericht Try-out wandelroutenetwerk Het Groene Woud

Persbericht Try-out wandelroutenetwerk Het Groene Woud

Het evenement Heel Haaren Wandelt, dat op zondag 25 april plaatsvindt, functioneert als try-out voor het wandelroutenetwerk voor het gehele Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Heel Haaren Wandelt wordt georganiseerd door de Stichting Haaren In Beweging (HIB). Ter gelegenheid van de try-out zal een groep betrokkenen, waaronder burgemeester Frans Ronnes, directeur particulieren Rabobank De Leijstroom Jeroen Kleiweg, Ed van der Sande van HIB en Peter van de Wiel, wethouder recreatie en toerisme van de gemeente Boxtel, de 6 kilometer-wandeling mee lopen. Onderweg zullen ze bij Aspergekwekerij Van Empel enkele officiële handelingen verrichten. Zo zal de Rabobank hun bijdrage uit het coöperatieve fonds onthullen en zal Peter van de Wiel het `laatste' knooppuntpaaltje in de grond slaan.

De projectorganisatie van het wandelroutenetwerk heeft in Haaren ervaring opgedaan met het inventariseren van de bestaande routes, het werken met een lokale werkgroep en het toedelen van knooppunten. De routes die tijdens het evenement gelopen worden, zullen dan ook gevolgd kunnen worden aan de hand van tijdelijke knooppunten. Na de try-out zal de werkwijze in Haaren geëvalueerd worden en zullen in de andere gemeenten in Het Groene Woud de werkzaamheden voor het wandelknooppuntennetwerk voortvarend opgepakt worden.

800 km
Eind 2011 moeten in Het Groene Woud 800 kilometer aan wandelroutes gerealiseerd zijn. Dit gebeurt in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Oisterwijk, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Vught. De gemeenten Best, Eindhoven en Oirschot gaan hun bestaande netwerk optimaliseren. Bij de realisatie van het wandelroutenetwerk is nadrukkelijk aandacht voor de toegankelijkheid van de routes. Ook zullen plaatselijke verenigingen betrokken worden voor de levering van lokale kennis en het uitzetten, beheer en onderhoud van de routes. In totaal zal er ruim 600.000 euro geïnvesteerd worden. Om deze investering te kunnen doen, is geput uit diverse financieringsbronnen. Naast bijdragen van alle betrokken gemeenten zijn dat POP, Provincie Noord-Brabant en Streekrekening Het Groene Woud.

Bijwonen?
Geef je dan op voor 22 april 2010 bij www.haareninbeweging.nl