Toon Hermans herdacht met postzegelboekje

22/04/2010 18:00

TNT Post

DEN HAAG, 22 APRIL 2010 - Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Toon Hermans overleed. TNT Post geeft ter nagedachtenis een postzegelboekje uit met negen bijzondere postzegels en zijn levensverhaal. Het postzegelboekje is geïllustreerd met bijzondere foto's en bevat bovendien fragmenten uit zijn bekende spreuken en gedachten die Toon in de loop der jaren heeft uitgegeven.

Het postzegelboekje wordt op 25 april officieel overhandigd tijdens de opening van de expositie 'Typisch Toon' over het werk en leven van Toon Hermans in museum Het Domein in Sittard.

Verkoopprijs, verkrijgbaarheid en geldigheid

Dit bijzondere postzegelboekje kost 9,95 euro en bevat negen postzegels met een frankeerwaarde van 44 eurocent. Het postzegelboekje is vanaf 22 april 2010, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via de Collect Club in Groningen en online via tntpost.nl/postzegelboekje. Het postzegelboekje verschijnt in een oplage van 15.000 exemplaren. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Over TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 15 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post in 2009 bedroeg 4.216 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

EINDE BERICHT