NCRV

NCRV-radio

dit weekend

Volgspot
Zondag 25 april 2010
23.00 uur, Radio 2

Een muzikaal trio en een muzikaal duo schuiven zondag aan bij Hijlco Span in het NCRV-programma Volgspot: de 3JS en HermanHerman.

Acht jaar geleden waren Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte lokaal al een begrip als de drie muzikale Jâs. Hun landelijke doorbraak kwam drie jaar geleden met het debuutalbum âWatermensenâ, dat werd bekroond met een Gouden plaat en een Zilveren Harp. In 2008 verscheen het tweede album, âKamers van mijn hartâ, dat uitgeroepen is tot Nederpopklassieker. Onlangs verscheen het derde album âDromers en dwazenâ en begin deze maand gingen de mannen van start met hun theatertournee âPluche, zweet en tranenâ.

âFais comme lâoiseauâ, âUne belle histoireâ en âLe Printempsâ: in de jaren zeventig veroverde Michel Fugain de wereld met deze vrolijke en melancholieke ballades. Zanger Herman van Doorn en gitarist Herman Onnen deelden hun liefde voor Fugain en besloten de nummers van hun jeugdidool nieuw leven in te blazen. Zo ontstond het onlangs verschenen album âFugainâ.

Afgelopen donderdag was het precies tien jaar geleden dat Toon Hermans overleed. Volgspot brengt een eigen kleine eerbetoon: de 3JS spelen de favoriete Toon Hermans-klassieker van de luisteraar.