Ingezonden persbericht

UITGELICHT APRIL 2010

De macht van de bal
De rol van voetbal in (West-)Afrikaanse politiek - Een programma met George Weah

Zondag 25 april 2010
Aanvang: 20.30 uur
Voertaal: Engels
Toegang: ¤ 10,- / ¤ 7,50 (met korting)
Reserveren

In het debat De Macht van de Bal wordt vanuit verschillende invalshoeken de rol van voetbal in politieke processen bediscussieerd. Wat is de rol van sport geweest in tijden van oorlog en dictatuur in landen als Liberia, Togo, Sierra Leone, Nigeria en Ghana?

Voorafgaand aan het debat is de boekpresentatie van De Macht van de Bal van Edwin Schoon. In deze journalistieke productie wordt de wisselwerking tussen voetbal & dictatuur in acht Afrikaanse landen onderzocht, aan de hand van de levensverhalen van voetballers. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan George Weah, Afrikaans voetballer van de Eeuw en presidentskandidaat in Liberia.

George Weah bespreekt de rol van voetbal in politieke processen zoals vredespogingen, verzoening, wapenstilstand, maar ook staatsvorming in landen als Ivoorkust, Togo, Nigeria en Sierra Leone. Een ander onderwerp tijdens dit debat is de naderende WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Andere panelleden, naast Weah, zijn Frank van Eekeren (Universiteit van Utrecht), Stephen Ellis (Centre of African Studies, Leiden), Simon Kuper (Financial Times, auteur Football against the enemy) en Edwin Schoon (auteur De Macht van de Bal).

Dit programma wordt georganiseerd door Schoon Productions en Uitgeverij L.J. Veen en wordt mede mogelijk gemaakt door NCDO.

Online partner Felix Meritis:
Reserveren:
+31 (0)20 62 31 311
receptie@felix.meritis.nl