Ingezonden persbericht


GERDA HAVERTONG VIERT 10-JARIG BESTAAN VAN STICHTING WIESJE

Zangeres ijvert voor opvang mensen met dementie in Suriname

Actrice en zangeres Gerda Havertong viert op zondag 25 april het 10-jarig bestaan van de stichting Wiesje, waarmee zij zich inzet voor de opvang van mensen met dementie in Suriname. Voor de Wiesje Charity Brunch weet Gerda Havertong zich verzekerd van de medewerking van onder meer Frits Barend, Prem Radhakishun en Hakim.

De stichting is genoemd naar Gerda's in 1999 overleden moeder. Zij leed enkele jaren aan dementie. Met deze ervaring heeft Gerda zich het lot van dementerenden in Suriname aangetrokken. De door haar opgerichte stichting Wiesje ijvert niet alleen voor de inzameling van geld, maar ook voor de uitwisseling van kennis.

Sinds ruim vier jaar is er in Paramaribo een door de stichting Wiesje gefinancierde dagopvang voor mensen die aan dementie lijden. De volgende stap is het realiseren van een woonvoorziening voor 24- uurszorg. ,,Suriname is familie en familie laat je niet in de steek,'' geeft Gerda Havertong aan.

De Wiesje Charity Brunch wordt gepresenteerd door Frits Barend. Prem Radhakishun leidt een spetterende loterij. Verder zijn er optredens van Hakim, goochelaar Ronald Moray, soulzanger Bryan B, de brassband Rhythm Nation en de Haagse CanCan danseressen Maracangalha.

De Wiesje Charity Brunch op zondagmiddag 25 april vindt plaats in het Dorint Hotel Amsterdam Airport. Sponsortafels (10 personen) worden verkocht voor 1.250,-, een VIP-tafel kost 2.000,-. Een enkele stoel kost 125,-.

Zie ook: www.wiesje.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht