Ingezonden persbericht

Persbericht

Alkmaar, 22 april 2010

2e Fiets4daagse Hoorn West-Friesland populair in regio
- Nieuwe wethouder Hoorn Aart Ruppert geeft officiële startschot -

De voorinschrijving van de 2e Fiets4daagse Hoorn West-Friesland, die wordt gehouden van zondag 2 mei tot en met woensdag 5 mei, is gesloten. Het evenement is bijzonder populair onder fietsliefhebbers die willen genieten van uiteenlopende routes in een historische omgeving. Het aantal inschrijvingen is meer dan verdubbeld ten opzichte van het totale aantal voorinschrijvingen van vorig jaar. Nog niet aangemeld? Op de eerste dag van deze fietsmeerdaagse kan nog worden ingeschreven.

De 2e Fiets4daagse Hoorn West-Friesland wordt in de meivakantie gehouden. Daarom kunnen er veel gezinnen met kinderen deelnemen. Het is een populair evenement bij deze doelgroep. In totaal schreven zich tot op heden 850 fietsers in.
Organisator Le Champion uit Alkmaar biedt zowel de volwassen deelnemers als de kinderen een aantrekkelijk programma aan. Zo kan er een ritje met de historische stoomtram worden gemaakt en opent het Zuiderzeemuseum zijn deuren (gratis), beide op vertoon van de stempelkaart. Tevens staat er een tocht met de historische boot van Enkhuizen naar Medemblik gepland tijdens de IJsselmeerroute. Op zondag kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar tevens meedoen aan de Fietsvakantiespelen op IJsbaan De Westfries. Zie voor meer informatie hierover www.sportopbouwwerkhoorn.nl
De routes vormen tezamen een klaverblad door West-Friesland met als centraal punt start- en finishplaats Hoorn.

Op zondagmorgen 09.00 uur geeft Aart Ruppert, de nieuwe wethouder Economische Zaken, Sociale Zaken en Sport van de gemeente Hoorn, het officiële startsein voor vier dagen lang fietsen, entertainment en genieten.
Wie graag wil meedoen, maar zich nog niet heeft ingeschreven, kan zondagmorgen 2 mei naar IJsbaan De Westfries komen. Daar kunnen fietsers zich tussen 08.00 - 10.00 uur inschrijven voor één van de volgende afstanden: 25, 45 en 75 km.

Voor informatie www.fiets4daagsehoorn.nl



Ingezonden persbericht