Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 22 april 2010

Finalisten YPF Nationaal Pianoconcours bekend

Aanstaande zondag, 25 april, vindt om 14.00 uur in het Muziekgebouw aan 't IJ de finale plaats van het YPF Nationaal Pianoconcours. Uit de 40 deelnemers zijn vandaag drie finalisten bekend gemaakt: Tobias Borsboom (Conservatorium van Amsterdam), Daniël van der Hoeven en Bobby Mitchell (beiden Koninklijk Conservatorium, Den Haag).

De winnaar ontvangt uit handen van Evgeny Kissin de Youri Egorov Gold Medal, die dit jaar ter ere van het tienjarig jubileum van de YPF in het leven geroepen is. De Russische meesterpianist Evgeny Kissin komt voor deze gelegenheid speciaal naar Nederland. Daarnaast ontvangt de winnaar een waardecheque van ¤10.000,-. Tevens mag hij een CD opnemen en wordt de komende drie jaar begeleid door de YPF. Deze prijzen worden door Mw. Neelie Kroes uitgereikt, die voor deze plechtigheid de plaats inneemt van de onlangs afgetreden burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.

De vorige editie werd gewonnen door Thomas Beijer; zijn debuutalbum is inmiddels in meer dan 40 landen uitgebracht.

www.pianoconcours.nl

De Young Pianist Foundation ontwikkelt initiatieven, in aanvulling op muziekscholen en conservatoria, die de kansen voor het schaarse toptalent vergroten. In haar initiatieven neemt de YPF het internationale topniveau steeds als de standaard en stimuleert jonge Nederlandse en in Nederland studerende pianisten tot excelleren. De stichting werd in 1999 opgericht door Marcel Baudet.

Kaarten voor het YPF Nationaal Pianoconcours zijn te koop via de kassa van het Muziekgebouw aan 't IJ: 020 - 788 2000 of www.muziekgebouw.nl