Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 19 november 2009

Evgeny Kissin reikt Youri Egorov Gold Medal uit aan winnaar YPF Nationaal Pianoconcours

Op zondag 25 april 2010 reikt meesterpianist Evgeny Kissin de Youri Egorov Gold Medal uit aan de winnaar van het YPF Nationaal Pianoconcours. De prijs is in het leven geroepen ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de Young Pianist Foundation. De stichting zet zich in om jonge, in Nederland studerende pianisten te stimuleren en de kansen voor het schaarse toptalent te vergroten.

De Russische meesterpianist Kissin komt speciaal naar Nederland om de prijs te overhandigen. Behalve de Youri Egorov Gold Medal krijgt de winnaar van het pianoconcours een geldbedrag van E10.000,- en de mogelijkheid een CD op te nemen. Het YPF Nationaal Pianoconcours 2010 vindt van 15 tot en met 25 april 2010 plaats in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Kissin dient als groot voorbeeld voor het toptalent van de Young Pianist Foundation. Zelf maakt hij op zijn tiende zijn debuut als concertpianist. Twee jaar later bracht hij zijn eerste LP uit en was in één klap wereldberoemd. Marcel Baudet, artistiek directeur van de YPF: 'Dat Kissin speciaal naar Nederland komt om de Gold Medal uit te reiken, is een kroon op ons tienjarig bestaan. Zijn komst is een grote eer voor jonge pianisten en een prachtige stimulans om mee te doen aan het YPF Nationaal Pianoconcours 2010.'

www.ypf.nl

Young Pianist Foundation (YPF)

De Young Pianist Foundation is voortgekomen uit de praktijk van het professioneel piano-onderwijs en werd in 1999 opgericht door Marcel Baudet. YPF stelt zich ten doel initiatieven te ontwikkelen, in aanvulling op de muziekscholen en conservatoria, om de kansen voor het schaarse piano toptalent te vergroten. In haar initiatieven neemt YPF het internationale topniveau steeds als standaard en stimuleert jonge, in Nederland studerende pianisten tot excelleren.

YPF organiseert concerten, concoursen en masterclasses en brengt tevens CD's uit. Van 15 tot en met 25 april 2010 is in het Muziekgebouw aan 't IJ het grootste pianotalent van Nederland te horen tijdens het driejaarlijkse YPF Nationaal Pianoconcours.

Youri Egorov Fund

Na het overlijden van de Russische meesterpianist Youri Egorov in 1988 is een stichting opgericht die haar nalatenschap inzet om jong pianotalent te stimuleren. In 2005 besloot het bestuur van de stichting de rechten en het kapitaal ter beschikking te stellen aan de Young Pianist Foundation en verder te gaan als Fonds op Naam onder de YPF. Noot voor de redactie,