Ingezonden persbericht


Annie M.G. Schmidtprijs 2009 uitgereikt door Tineke Netelenbos

Hilversum, 14 april 2010

Tineke Netelenbos, voorzitter van het Annie M.G. Schmidt Huis, reikt zondag 25 april de Annie M.G. Schmidtprijs uit. Het is de achttiende keer dat de prijs voor de tekstdichter, componist en uitvoerend artiest van het beste theaterlied wordt uitgereikt. De ceremonie vindt plaats in Theater Bellevue in Amsterdam.

Voorafgaand aan de uitreiking verzorgt oud-Annie M.G. Schmidtprijswinnaar Theo Nijland een gastoptreden. De presentatie is in handen van Hans van Willigenburg.

De jury van de Annie M.G. Schmidtprijs 2009 bestaat uit Cor Bakker, Lars Boom, Paul van Vliet, Rinske Wels en Jacques Klöters (voorzitter). Zij kiezen het beste theaterlied van het afgelopen jaar.

De afgelopen vijf jaar wonnen Dorine Wiersma met Stoute Heleen, Wende Snijders met De wereld beweegt, Daniël Lohues met Annelie, Jeroen van Merwijk met Dat vinden jongens leuk en Freek de Jonge en Robert Jan Stips met Vergeet mij niet. De Annie M.G. Schmidtprijs, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, is ingesteld om het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen en 3.500 euro.

Voor meer informatie over de Annie M.G. Schmidtprijs: www.anniemgschmidtprijs.nl www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
www.bumacultuur.nl

----------------------------