Ingezonden persbericht


Persbericht

19 april 2010

Wielrenster Nederland Bloeit zet zich in voor kankeronderzoek

Fietsen of lunchen met Marianne Vos

Wie met wereld- en Olympisch kampioen wielrennen Marianne Vos wel eens een rondje wil fietsen en/of een broodje eten, kan terecht op de website www.bigchallenge2010.nl . Daar kan geboden worden op een plek in haar fietsteam op 25 april. Dan fietst de Brabantse mee met de Twan Poels Klimclassic in het Limburgse Ottersum. Voor de wat mindere sportgoden is er ook een mogelijkheid te bieden op een plekje aan haar lunchtafel die dag.

Marianne Vos zamelt met deze actie geld in voor het KWF via de actie van BIG Challenge. De tien hoogste bieders die met Marianne willen lunchen zullen om 14.00 uur aanwezig moeten zijn in het Limburgse plaatsje. Rond 15.00 uur start een fotoshoot en signeersessie met de Nederland Bloeit-wielrenster. Degene die met haar wil fietsen, moet rekening houden met een tocht van 90 km en een gemiddelde snelheid van 28 km per uur. De Twan Poels Klimclassic wordt elk jaar georganiseerd en staat dit jaar in het teken van een goed doel: onderzoek naar kanker. Er zijn diverse fietstochten uitgezet door de Toerclub Gennep die de organisatie van de dag in handen heeft. Naast lange tochten van 65 tot 140 kilometer is er ook een toertocht voor gezinnen van 25 kilometer.

Fietsen tegen kanker
Ook de fietsers die een van deze tochten fietsen, kunnen een bijdrage leveren aan het goede doel. Hoe? Door zich vooraf via internet in te schrijven. Volwassenen betalen dan 10 euro inschrijfgeld en kinderen 5 euro. Bedrijventeams betalen 200 euro. Dit inschrijfgeld zal in zijn geheel gedoneerd worden aan het onderzoek naar kanker. Inschrijven kan voor 20 april op www.bigchallenge2010.nl. Fietsers kunnen ook deelnemen zonder het goede doel te steunen. Op de toerdag zelf betalen zij bij Toerclub Gennep dan 3 euro per persoon, (4 euro voor niet-leden van de NTFU). Natuurlijk is het op de dag zelf alsnog mogelijk een donatie te doen in de aanwezige collectebus. Startlocatie: Koffiehuis 't Ottertje, St. Janstraat 1, 6595 AA Ottersum. De gezinstocht start tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Voor de andere tochten kunt u starten tussen 7.30 en 10.00 uur.

BIG Challenge

BIG Challenge is in 2009 ontstaan uit een idee van Herman Houweling. Nadat bij hem kanker is geconstateerd, besloot hij te gaan fietsen. Niet alleen om zelf zo goed mogelijk in conditie te blijven, het was voor hem ook een middel om via sponsors zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Omdat Herman jarenlang actief geweest is in de varkenshouderij, deed hij dat samen met deze sector. Zo lukte het hem om maar liefst 100.000 euro bij elkaar te krijgen. Als tegenprestatie heeft hij op 4 juni 2009 tijdens de Alpe d'HuZes twee maal de Alpe d'Huez beklommen met 1200 andere deelnemers. Dit resulteerde uiteindelijk in een totaalbedrag van 5,8 miljoen euro.

Stokje overnemen
Helaas is aan de persoonlijke strijd van Herman een einde gekomen, door zijn overlijden op 18 januari 2010. Een groep ondernemers uit de varkenssector neemt het stokje van Herman over. Zij willen in 2010 als team voor twee ton aan euro's de Alpe d'Huez omhoog fietsen tijdens Alpe d'HuZes. Als eerbetoon aan Herman. Het BIG Challenge-team fietst met in het achterhoofd de woorden van Herman: "Het blijft een uitdaging om kanker om te turnen van een dodelijke ziekte naar een chronische ziekte. Daar is veel geld voor nodig. Als we vorig jaar meer dan 100.000 euro hebben opgehaald, kunnen we de 24 BIG Challenge-klimmers van 2010 niet met minder op pad sturen. Ik wil dat wij straks met trots kunnen zeggen dat we een wezenlijke bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker."

Veiling plaats in team Nederland Bloeit wielerkampioene Marianne Vos voor Big Challenge 2010.

Fotograaf: Gert Janssen

----------

(