Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 19 april 2010

50+ zangtalenten in Rotterdams Theaterconcert

Op zondag 25 april om 14.15 uur geven 15 50+ zangtalenten hun eerste theaterconcert in Theater Zuidplein. Het theaterconcert 'Euro+ Songfestival on tour naar RUHR 2010' is het begin van een tournee naar RUHR en Istanbul 2010. Deze 50+ zangtalenten volgden de Euro+ Codarts Module en kregen daarin afgelopen maand 5 dagen les aan het Rotterdams Conservatorium (onderdeel van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten).

De bevolking verandert, vergrijst en verkleurt tegelijkertijd. Dat vraagt om nieuwe perspectieven op ouder worden samen met leeftijdgenoten die van over de hele wereld naar de grote steden van Europa gemigreerd zijn. Het Euro+ Songfestival is hét talentontwikkelingsprogramma voor 50+ cultureel divers talent.

Samenwerking

De 9-jarige samenwerking tussen het Euro+ Songfestival en het Rotterdams Conservatorium resulteert in deze unieke lesmodule. Vanaf day one schaarde het Rotterdams Conservatorium zich achter het initiatief om de studenten kennis te laten maken met de 50+ zangers uit tal van authentieke muziekculturen.

Een samenwerking die het verschil maakt tussen een 'aardig voor de mensen' songfestival en een volwaardig talentontwikkelingsprogramma voor de potentiële Susan Boyles onder de rijpere talenten.

De talenten werden in 5 lessen gecoacht op onder andere zangtechniek, presentatie en tekstbeleving. Deze lessen van de Euro+ Codarts Module werden gegeven door zangpedagoog Harjo Pasveer (vocalcoach van o.a. Frans Bauer, Rotterdams Conservatorium), Vera Westera (zangeres, Conservatorium Arnhem), Noëlle Turner (vocalcoach van o.a. Pia Douwes, Folkwanghochschule Essen) en Paul Mayer (componist en muzikaal leider Euro+ Songfestival).

Unieke kans

Welke zanger van het Euro+ Songfestival je ook spreekt, 9 van de 10 keer zal deze je vertellen dat hij of zij als kind dolgraag naar het conservatorium had gewild. Steevast kregen ze dan te horen dat dat ' niet voor ons soort mensen' is weggelegd en/of leer maar eerst een vak.

De Euro+ Codarts Module is een uitmuntende gelegenheid voor cultureel diverse 50+ zangtalenten om hun droom te verwezenlijken.

Theaterconcert 'Euro+ Songfestival on tour naar RUHR 2010' Reserveren via kassa Theater Zuidplein 010-2030203 Toegangsprijs ¤ 5,-

www.europlussongfestival.nl

============