Ingezonden persbericht



- DEN HAAG, DONDERDAG 15 APRIL 2010

KAMERA KULTURA met Lizzy van Leeuwen, Hetty Naaijkens, Bas Levering, Stella Den Haag, Dråm en Özkan Gölpinar

Elke laatste zondagmiddag van de maand komen actuele én tijdloze thema's aan de orde in KAMERA KULTURA. Markante personen uit de literatuur, kunst, wetenschap en politiek delen hun kennis en hun persoonlijke drijfveren met het publiek onder leiding van presentatrice Sanna Andréa-Dia.

KAMERA KULTURA is een initiatief van Het Nutshuis en Kosmopolis Den Haag. Toegang is gratis.

Programma 25 april

Gesprek met cultureel antropoloog Lizzy van Leeuwen en filmmaker Hetty Naaijkens 'Zestig jaar strijd om cultuur en identiteit.' Zo luidt de ondertitel van 'Ons Indisch Erfgoed', het onderzoek van cultureel antropoloog en bestuurskundige Lizzy van Leeuwen over de positionering van Indische migranten in de Nederlandse samenleving. Samen met Hetty Naaijkens, regisseur van de documentaire 'Contractpensions: Djangan Loepah', gaat zij in gesprek over de invloed van het Indische verleden op de (toekomstige) Nederlandse samenleving.

Interview met pedagoog Dr. Bas Levering
Tegenwoordig wordt vaak beweerd dat kinderen assertiever en brutaler zijn dan een aantal jaar geleden. Dr. Bas Levering - docent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, lector Algemene Pedagogiek aan Fontys Hogescholen in Tilburg en gastprofessor aan de Universiteit Gent - buigt zich over deze aannames.

Preview van Jeugdtheatergezelschap Stella Den Haag Met beeldende toneelstukken en bijzondere film- en kunstprojecten maakt jeugdtheatergezelschap Stella Den Haag nationaal en internationaal geprezen producties voor iedereen vanaf 8 jaar. Halverwege het ZINDER Festival (het jaarlijkse 'zintuigenspektakel' van Stella Den Haag, 16 april t/m 6 mei a.s.), geven de organisatoren een update.

Muziek door Zweeds folkduo Dråm
De Zweden Erik Ask-Upmark en Anna Rynefors trekken als het folkduo Dråm hun muzikale spoor over de hele wereld. In Kamera Kultura brengen zij eigen composities op bijzondere instrumenten als de authentieke Zweedse harp en de säckpipa (doedelzak) en nyckelharpa (verwant aan de draailier).

Column door schrijver en publicist Özkan Gölpinar
Özkan Gölpinar is schrijver en publicist, voor onder andere Trouw en De Groene Amsterdammer. In veel van zijn teksten belicht hij sociale en politieke kwesties in zijn geboorteland Turkije. Voor zijn column in Kamera Kultura heeft Gölpinar zich laten inspireren door de gasten en onderwerpen van de middag. Kosmopolis Den Haag en Het Nutshuis
Kosmopolis Den Haag staat voor openheid en verscheidenheid door middel van kunst en cultuur en voor een levendig kunstklimaat dat een breed publiek bij de stad betrekt. In Het Nutshuis, gelegen in het hart van Den Haag, ontmoeten verschillende jonge kunstenaars het Haagse publiek.

Datum: zondag 25 april
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Het Nutshuis - Riviervismarkt 5 - Den Haag




Ingezonden persbericht