Lost in Music, 125 jaar Conservatorium van Amsterdam


NPS Podium documentaire : NL2 op zondag 25 april 2010, om 13.00 uur

HILVERSUM, 20100401 -- Waar heeft Jaap van Zweden het vak geleerd? Hoe heeft Vera Beths haar studie ervaren? Welke aanstormende talenten staan in de startblokken van een muzikale carrière?`Lost in Music' laat de tomeloze energie en passie zien van studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Een conservatoriumstudie aan het is niet te vergelijken met welke andere opleiding dan ook. De studenten volgen niets minder dan hun roeping. Hun toewijding en discipline is gelijk aan die van topsporters. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het Conservatorium van Amsterdam maakte regisseur Jaap van Eyck voor de NPS Televisie de documentaire `Lost in Music'.

In `Lost in Music' komen bekende oud-studenten van het Conservatorium aan het woord, zoals Jaap van Zweden en Vera Beths. Maar de film draait voornamelijk om de studenten van dit moment. Om hun bijzondere passie, gedrevenheid en incasseringsvermogen. Vier talenten laten zien dat ze niets minder zijn dan Lost in Music.

Pablo van de Poel is zanger en gitarist van de immens populaire formatie DeWolff. Afgelopen jaar trad hij een paar keer op voor een bomvol Paradiso, speelde tijdens Noorderslag en bij De Wereld Draait Door. En dit voorjaar staat hij met zijn band op Pinkpop.
In Lost in Music is Pablo's leven als doodgewone student te zien. Tijdens de solfège-lessen, waar hij net als veel andere eerstejaars grote moeite mee heeft. En tijdens de lessen die hij volgt bij gitarist René van Barneveld van de legendarische band Urban Dance Squad.

Violiste Amarins Wierdsma is een bijzonder talent en speelt al vanaf haar tweede. Zij won diverse concoursen en speelde samen met Janine Jansen. In de documentaire wordt duidelijk dat Amarins aan het begin staat van een grote carrière, maar ook welk drama er schuil gaat achter haar gedrevenheid.

Dirigent Stijn Berkouwer is een indrukwekkende doorzetter. Hij stelde aan de hand van zijn medestudenten een compleet symfonieorkest samen om Mozart's opera Le nozze di Figaro uit te voeren. Ook strikte hij acteur Bram van der Vlugt voor een rol in de opera. In Lost in Music is te zien hoe tijdens de uitvoeringen van de opera het publiek van de Bernard Haitinkzaal compleet uit z'n dak gaat.

Tenslotte maakt ook jazz-zangeres Lisa Loeb haar opwachting in `Lost in Music'. Zij is te zien in combinatie met jazzlegende John Clayton, die haar optreden maar op één manier weet te omschrijven: `A star is born'.





Ingezonden persbericht