Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 7 april 2010

Ronde van Noord-Holland door Alkmaar

De 65e Ronde van Noord-Holland vindt plaats op zondag 25 april 2010. De jubileumeditie van deze internationale wielerklassieker komt dit jaar door de Alkmaarse binnenstad. Naar verwachting komt het peloton om 12.30 uur de stad in via de Kanaaldijk en de Boekelermeer. Vanaf de Vondelstraat leidt de route langs de Laat, Langestraat, Waagplein en Gedempte Nieuwesloot. Via de Tesselsebrug rijdt men door Overstad, Oudorp, Huiswaard en de Vroonermeer. Rond 13.00 uur verlaat het peloton de gemeente richting Sint Pancras.

De route wordt niet afgezet. Het peloton rijdt onder begeleiding van de politie door de stad.

Sportspektakel
Ter omlijsting van wielerevenement organiseert het Sportbureau Alkmaar evenals vorig jaar een groot sportspektakel op het Kerkplein. Zo zijn er evenals vorig jaar weer luchtkussens en een "panna-bowl", een soort straatvoetbal. Verder is er een estafette met skilatten, kruiptunnels, steltenlopen en badminton. Het programma start om 12.00 uur. Iedereen is welkom en de activiteiten zijn gratis.

Internationaal

Bij de start in Zaanstad om 12.00 uur worden 25 ploegen met 180 - 200 renners verwacht. De Ronde van Noord-Holland is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een internationale wedstrijd met deelnemers van circa vijftien verschillende nationaliteiten. Volledige route zie: www.nh-wielerweekend.nl