BNN

PERSBERICHT - Hilversum, 12 april 2010
FLOORTJE EN DENNIS REIZEN NON-STOP IN 3 OP REIS

credits BNN
SPECIALS OVER BURNING MAN FESTIVAL EN REIS ROND DE POOLCIRKEL

Een jetlag van hier tot Alaska, een backpack die naar natte hond meurt en een paar versleten slippers of moonboots. Een seizoen 3 op Reis maken hakt er flink in! In de laatste drie afleveringen zijn de meest indrukwekkende reizen non-stop te zien. Op 18 april is in het drieluik van het Burning Man Festival in één ruk te zien. Hierin stort Dennis Storm zich vol extase in het meest extreme festival op aarde midden in de woestijn van Nevada. Op 25 april en 2 mei reist Floortje Dessing rond de poolcirkel om kennis te maken met bewoners van de meest noordelijke gelegen gebieden. De specials van 3 op Reis zijn de komende drie zondagen van 19.50 tot 20.25 uur te zien bij BNN/Llink op 3.

Dennis reist af naar het Burning Man festival in Black Rock Desert in Nevada. Hier ontstaat ieder jaar uit het niets een complete stad met vijftigduizend mensen die een week lang hun eigen Mad Max-achtige wereld creëren met enorme kunstobjecten, muziek, naakte mensen en ruilhandel. Geteisterd door droogte en wind, zandstormen en extreme hitte gaat Dennis compleet op in dit bizarre festival. Al fietsend over het terrein, ontmoet hij de meest expressieve bezoekers, doet hij mee met de ruilhandel en draagt zelf zijn steentje bij in de lampenparade die iedere avond plaatsvindt om het uitgestrekte festivalterrein te verlichten. Tijdens een zware zandstorm op de laatste avond komt iedereen samen en gaat The Burning Man in een grote vlammenzee ten onder.

Floortje Dessing bezoekt verschillende plekken rond de poolcirkel en maakt kennis met de mensen die op deze extreme breedtegraad wonen. De kick-off vindt plaats in het Noorse Floro, waar de langste dag van het jaar gevierd wordt. Via de beroemde geisers in IJsland en een tocht met de hondenslee in Groenland belandt ze in Canada. Daar vaart ze onder andere drie weken op het schip Academic Joffe langs de Queen Elizabeth eilanden. In Alaska bezoekt ze een voormalig goudzoekerstadje en is ze te gast bij de World Eskimo Games in Fairbanks. In het Russische Siberië gaat ze naar Jakoetsk, de koudste plek op aarde. Na een half jaar rond de poolcirkel te hebben gereisd, is Floortje weer terug op haar beginpunt, een plek waar de zon slechts 2,5 uur per dag schijnt.

Het programma 3 op Reis wordt gemaakt door BNN en Llink.




BNN