IKON


Honderden steunbetuigingen voor 'De Andere Wereld'

Ad Visser zingt protestlied voor bedreigd Radio 1-programma IKON

Veel prominente Nederlanders steunen de IKON in zijn strijd voor het behoud van het al 34 jaar dicht beluisterde Radio 1-programma 'De Andere Wereld'. Ad Visser bracht vandaag in de IKON-studio het protestlied 'De broeder van de Leguaan' ten gehore dat morgenochtend in de uitzending van 'De Andere Wereld' te horen zal zijn. Naast Visser betuigden tot nu toe via de website www.deanderewereldmoetblijven.nl honderden luisteraars hun steun voor het behoud van het journalistieke uur kwaliteitsradio op de vroege zondagmorgen. Onder hen schrijfster Renate Dorrestein, cabaretier Erik van Muiswinkel, nationale mental coach Wim de Bie en publicist Mohammed Benzakour.

Het protest kwam eerder deze week op gang, nadat de Radiodirectie van de Publieke Omroep (NPO) zijn plannen voor Radio 1 bekend had gemaakt. Als het aan de Radiodirectie van de NPO ligt wordt het Radio 1-programma De Andere Wereld van de IKON van de nieuws-en actualiteitenzender afgehaald, ondanks het feit dat dit programma meer dan voldoet aan alle daarvoor gestelde eisen. De IKON tekent scherp protest aan tegen deze beslissing van de NPO om een programma te stoppen dat al meer dan 34 jaar een geheel eigen bijdrage levert op de nieuwszender. "Verlies van kwaliteit gaat hiermee gepaard met kapitaalsvernietiging, een beslissing die zeker in deze tijd niet is uit te leggen", aldus directeur Martin Fröberg van de IKON.

Komende maandag plaatst de IKON een advertentie in Volkskrant en Trouw met nog eens tientallen namen van prominente Nederlanders die de actie ondersteunen. Op de actiewebsite stromen intussen de adhesiebetuigingen van luisteraars binnen. Ook de leiding van de Protestantse Kerk in Nederland - met twee miljoen leden de grootste lidkerk van de IKON - steunt het verzet. De IKON roept de Raad van Bestuur van de NPO met dit krachtige en breed gedragen protest op om het plan ongedaan te maken.

Hilversum, 24 april 2010




IKON