Osdorp in de ban van het Osdorpfestival


Osdorp neemt afscheid

AMSTERDAM, 20100420 -- Vanaf 25 april barst op verschillende plekken in Stadsdeel Osdorp het Osdorpfestival los. Een hele week met activiteiten voor jong en oud, met als klap op de vuurpijl Koninginnedag op 30 april. Het festival is een afscheidscadeau van Osdorp aan haar bewonders. Want vanaf 1 mei neemt Osdorp afscheid als stadsdeel.

Festivalkrant
In een speciale Festivalkrant konden bewoners alles lezen over wat er te doen is van 25 april tot en met Koninginnedag op 30 april. De krant werd in de week van 14 april verspreid en is online te raadplegen op de website van het stadsdeel: www.osdorp.amsterdam.nl > Festival
(of via deze rechtstreekse link: www.osdorp.amsterdam.nl/politiek_en_bestuur/festival_osdorp).

Een greep uit het programma
Op zondag staat de dag vooral in het teken van sporten: Sportpark Ookmeer heeft een open dag, met sportclinics en demonstraties. De volgende dag wordt op het Stadspark het startschot gegeven voor wandelroutes langs de beelden, architectuur of natuur in Osdorp. Vertellers begeleiden de groepen wandelaars, skaters of fietsers. Ook wordt een fotowandeling geopend. Aan de hand van historische fotos kunnen bewoners herinneringen ophalen aan het oude Osdorp. Of de verschillen zoeken met het Osdorp van nu.

Kijk voor het volledige programma op:
www.osdorp.amsterdam.nl > Osdorpfestival
(of via deze rechtstreekse link: www.osdorp.amsterdam.nl/politiek_en_bestuur/festival_osdorp)

Edsilia Rombley en vuurwerk
Muzikale optredens maken de donderdag en vrijdag tot een waar feest! Op donderdag komt ook Theater Rast optreden en is er voor de laatste keer thee met het DB. `s Avonds is er een optreden van Edsilia Rombley - helaas zijn hiervoor door enorme belangstelling geen kaarten meer beschikbaar. Daarna kan iedereen zoals elk jaar het beste naar de Sloterplas: nog een laatste keer genieten als Osdorper van het vuurwerk!

Meer informatie
www.osdorp.amsterdam.nl > Osdorpfestival
(of via deze rechtstreekse link: www.osdorp.amsterdam.nl/politiek_en_bestuur/festival_osdorp)

In het kort
Vanaf 1 mei verandert Stadsdeel Osdorp (samen met Geuzenveld-Slotermeer en Slotervaart) in Stadsdeel Nieuw-West. Daarom nog één keer een festival voor alle Osdorpers.
www.osdorp.amsterdam.nl > festival





Ingezonden persbericht