VVD Rotterdam


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

VVD bezorgd over veiligheid rond bekerfinale Ajax - Feyenoord

Rotterdam, 12 april: De Rotterdamse VVD-fractie is bang voor rellen tussen supportersgroepen rond de bekerfinale van 25 april tussen Ajax en Feyenoord. Op de website van de Ajax-supportersvereniging A.F.C.A. zijn diverse teksten te lezen die op z'n minst de suggestie wekken dat geweld tegen Feyenoord-supporters niet zal worden geschuwd.

De VVD-fractie vreest dat bewust de confrontatie zal worden gezocht door rivaliserende supporters en dat (excessief) geweld daarbij niet zal worden geschuwd.

Daarbij komt dat bekend is geworden dat kaarten voor de zog. neutrale vakken bij Ajax-supporters terecht zijn gekomen. Eerder liet de VVD al weten de wedstrijd desnoods zonder supporters te willen laten spelen als de veiligheid in het gedrang komt.

De VVD heeft voor donderdag een spoeddebat aangevraagd over de veiligheid rond de bekerfinale. De liberalen willen van de burgemeester weten of hij in de publicaties aanleiding ziet om verdere, passende maatregelen te nemen om ongeregeldheden bij de bekerfinale te voorkomen en of hij de veiligheid rond de bekerfinale kan garanderen.




VVD Rotterdam